Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El Berguedà reparteix 4.000 llaços en contra de la violència de gènere

El Berguedà repartirà entre avui divendres, i demà dissabte, 4.000 llaços solidaris contra la violència de gènere. Dilluns, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. També s’aprofiten aquestes dates per fer una campanya de difusió de la línia telefònica 900 900 120, d’atenció a les víctimes de violència masclista.
És un servei obert les 24 h del dia els 365 dies de l’any, on dones, professionals, familiars… poden rebre assessorament i orientació sobre una situació de maltractament. De gener a octubre d’aquest 2013, el telèfon ha atès 20 trucades del Berguedà. A Catalunya, durant aquest mateix període, el servei ha atès 7.523 trucades, amb una mitjana mensual de 752. Del total de les trucades rebudes entre aquests mesos, el 75% són fetes per la pròpia usuària; el 23% per part d’un familiar o persona propera; i un 2% per un professional. La majoria s’han fet per situacions de violència psíquica, però també en bona part física. I un percentatge més petit, per violència econòmica o sexual.
ACTES A BERGA
Dins dels actes emmarcats dins la campanya de sensibilització per a la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, demà, dissabte 23, a les 5 de la tarda al Pavelló de Suècia de Berga amb la 3a edició del lliurement de premis del Concurs ‘Nosaltres també diem no a la violència’. Uns 250 alumnes de secundària dels instituts de Berga, Gironella i Puig-reig hi han estat treballant des del setembre elaborant material amb contingut que fomenti la igualtat i ajudi a l’eradicació de la violència entre les relacions de parella. Amb aquesta voluntat, l’alumnat ha tingut la oportunitat de rebre xerrades informatives per part dels Mossos, del servei d’informació i d’atenció a les dones, i de dones que han patit experiències d’aquest tipus de violència.
Enguany, a aquesta 3a edició de lliurement de premis del Concurs ‘Nosaltres també diem no a la violència’ s’hi sumen el grup de Combos de Modern de l’Escola Municipal de Música de Berga, que tancaran l’acte amb una mostra del treball que es realitza durant el curs.
Diumenge, 24 de novembre, a les 10 del matí del matí es farà al Passeig de la Indústria la ‘I Caminada cap a la igualtat’ amb un recorregut de 8 quilòmetres.
Com ja s’ha fet en edicions anteriors, el dilluns 25, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, des de l’Ajuntament de Berga i de l’àrea social es farà una crida sota el lema ‘Fes un m’agrada’ a través de la pàgina de Facebook del consistori i un retweet a través de Twitter a favor de la igualtat i en contra de la violència envers les dones.
El dimecres 27 a les 12 del migdia, des de el Pla de desenvolupament comunitari i la comissió de dones del Barri de Santa Eulàlia es durà a terme una activitat destinada a dones sota el lema ‘Unim la desigualtat de gènere i l’art corporal del Ioga’.
El dijous 28 i com a cloenda de la campanya, un any més el cicle de cinema social Fixa’t se sumarà a les activitats de celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb la projecció de la pel•lícula ‘4 meses, 3 semanas, 2 dias’, un film que tracta l’avortament.
Per a més informació podeu contactar amb el Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones, a l’Ajuntament de Berga o al Consell Comarcal del Berguedà. Per correu electrònic: pundona@ajberga.cat, igualtat@ccbergueda.cat. I per telèfon: 938215331.

Comentaris