Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La manca de bolets fa que el Mercat de Cal Rosal tanqui temporada aquest diumenge, una setmana abans del previst

El Mercat del Bolet de Cal Rosal tancarà abans de la data prevista. Aquest cap de setmana serà l’últim que obriran les parades que encara hi ha, ja que algunes ja han tancat perquè no es fan bolets. Aquest és el motiu pel qual paradistes i Ajuntament d’Olvan han pres la decisió d’avançar una setmana el tancament del mercat. La previsió era tancar el dissabte 30 de novembre però s’ha optat per tancar aquest diumenge 24 de novembre perquè ja fa setmanes que s’ha aturat la producció de bolets als boscos berguedans i de tot Catalunya.
És la primera vegada que el mercat tancarà portes abans d’acabar el novembre, sempre es feia a finals de mes i en anys de bolets s’allargava fins al Pont de la Puríssima.
Les previsions de bona temporada boletaire no han estat gaire encertades aquest any, ja que a principis de setembre els experts preveien que seria una de les millors dels últims anys. Si bé és cert que el setembre es van fer molts bolets i als boscos berguedans se’n van collir grans quantitats, de qualitat, i d’espècies variades, a l’octubre la situació va canviar radicalment. Les altes temperatures de l’octubre i la manca de pluges va suposar una sequera de bolets, ja que pràcticament no se n’han fet ni a l’octubre ni al novembre.
Malgrat tot, segons la tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olvan, Blanca Isern, el balanç de la temporada del Mercat del Bolet de Cal Rosal “no és del tot negatiu. Mig i mig. El setembre fa ser molt bo. I a l’octubre i al novembre, tot i que a les parades hi ha hagut poc bolet fresc, els caps de setmana hi ha passat força gent”. De fet, a part de bolets, a les parades de Cal Rosal s’hi poden trobar diversos productes elaborats amb bolets i altres productes alimentaris del Berguedà.
També han funcionat bé, segons Blanca Isern, les activitats que s’han organitzat en paral·lel al mercat. En aquest sentit, en destaca l’èxit de l’escola de boletaires, una proposta que ja té més de cinc anys i que cada vegada ha guanyat més adeptes. En dues setmanes s’han omplert els sis grups amb més de 25 persones. En total hi ha participat 145 adults i 20 infants procedents sobretot de poblacions de l’entorn de Barcelona. Segons Isern, “en aquest cas l’escassetat de bolets no ha estat un inconvenient perquè sempre s’han trobat prou espècies i prou variades per adquirir nous coneixements”.
Pel que fa la campanya de sortejos que ha organitzat l’Ajuntament d’Olvan i la Unió de Botiguers i Comerciants de Cal Rosal-Olvan, no es veurà afectada pel tancament del mercat abans del previst perquè el sorteig es farà igualment el dissabte 30 de novembre, tal com estava fixat. Se sortejarà un cap de setmana complert a Olvan entre tots els clients del Mercat del Bolet i de les botigues i restaurants de Cal Rosal que hagin omplert les butlletes corresponents.

Comentaris