Fixa t Berguedà

General

La Burricleta i el projecte Mel·lis, nou model apícola, guanyen el Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà

Mel·lis – Serveis Apícoles, de Jaume Clotet, s’ha endut el premi a la Millor Idea del segon Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà pel seu projecte de construcció d’un model alternatiu i sostenible d’explotació apícola de priorització de la qualitat de la mel i el benestar i conservació de les abelles. El jurat ha considerat que aquest projecte ha estat el més creatiu i innovador de les sis candidatures presentades en aquesta categoria. Mel·lis – Serveis Apícoles s’ha endut un premi de 300 euros i serveis de gestoria i assessoria gratuïts.
Pel que fa als tres premis en la categoria del Premi Emprenedor, el guanyador ha estat el Centre Burricleta Berguedà, de Pere Caballero, de Bagà, pel seu projecte empresarial de la bicicleta rural elèctrica basat en la sostenibilitat, la preservació del medi natural i la singularitat de l’activitat turística del Berguedà. El jurat l’ha escollit entre vuit propostes presentades i l’ha triat com a empresa més viable, innovadora i amb més potencial de creixement al Berguedà. S’ha endut 500 euros, domini i web per part d’Inforber i serveis de gestoria i assessorament, entre d’altres avantatges.
En aquesta categoria de Premi Emprenedor s’han atorgat dos premis més. El segon ha estat per al projecte de realització artesanal de matalassos elaborats amb matèries de proximitat, Pams Ecomatalasser, de Carles Casas. I el tercer premi se l’ha endut el projecte Rural Salut, d’Ester Corrales i Natxo Oñatibia, per l’empresa de serveis de promoció i educació per la salut a la natura.
L’acte d’entrega de premis es va fer divendres al vespre, i va comptar amb una xerrada a càrrec de l’emprenedor i cofundador del a consultoria COIN+D i la xarxa social Bananity, Sergio Galiano. Va donar algunes idees i consells per emprendre i tirar endavant nous serveis.
Per la seva banda, Sergi Roca, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà –que promou aquest concurs gràcies al suport econòmic de La Caixa– va felicitar les 14 candidatures que s’han presentat en aquesta segona edició del certamen, i en va destacar la seva qualitat d’innovació. També va recordar que dels 24 projectes presentats l’any passat, al primer Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà, 16 s’han desenvolupat i han donat ocupació a 24 persones. En aquest sentit, va animar als candidats a seguir aquest camí per revitalitzar la comarca del Berguedà.

Comentaris