Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Espuña compra l’antiga empresa Rocha de la Pobla de Lillet per a la producció de tapes casolanes

L’empresa Espuña creix i s’instal·la a La Pobla de Lillet. Dedicada a la producció i distribució d’embotits d’Olot, Espuña ha comprat la unitat productiva que tenia la companyia Soluciones Alimentarias R45, l’antiga Rocha, que oferia serveis d’alimentació de precuinats i que havia entrat en concurs de creditors el 2013.
Amb l’adquisició d’Espuña es crearan una vintena de llocs de treball un cop es posi en marxa la fàbrica, que serà a principis de l’any que ve.
L’empresa olotina reorientarà els serveis de les instal·lacions de la Pobla de Lillet per iniciar-hi la producció d’una nova gamma de menjar en format de tapes casolanes, ‘Tapes al minut’, que destinarà majoritàriament a les exportacions, sobretot als Estats Units i Llatinoamèrica. Aquesta gamma de ‘Tapes al minut’ representa un 10% de la cartera de productes d’Espuña.
L’operació de compra d’Espuña està valorada en 1,1 milions d’euros, més una inversió d’Espuña de 900.000 euros per adaptar les instal·lacions i les línies de producció als nous requeriments de tapes.
La indústria està instal·lada en un terreny de 12.700 metres quadrats, dels quals ocupa 2.800 metres quadrats per indústria i 900 edificats en tres plantes, pels serveis com ara oficines, laboratoris, sales de formació…
Aquesta superfície s’afegeix als 46.098 metres quadrats que Espuña té repartits en quatre fàbriques: dues a Olot (Girona), una a Ultrillas (Terol), i una a Argentina.
Amb aquesta inversió, Espuña es consolida com un dels principals fabricants de tapes mediterrànies a nivell mundial. Tot i que va néixer com a elaborador d’embotits, el 1947, amb els anys ha anat ampliant la gamma de productes i estar present al mercat nacional i internacional.
Espuña va tancar l’exercici 2013 amb una facturació de 69 milions d’euros i una plantilla formada per 329 persones. Les exportacions suposen un 48% de la facturació total de l’empresa, i encara que està present a més de 30 països del món, els seus principals mercats són França, el Regne Unit, Alemanya i Portugal. Espuña també exporta a altres països molt exigents amb la qualitat i amb la seguretat alimentària, com és el Japó i Corea.

Comentaris