Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Societat

Fins a 25 empreses ja son Punt d’Informació Turística del Berguedà

Fins a 25 empreses ja son Punt d’Informació Turística del Berguedà

En total de 25 empreses turístiques de la comarca del Berguedà han rebut aquest dimarts l’acreditació com a nous Punts d’Informació Turística en el marc del projecte que impulsa Turisme de la Diputació de Barcelona perquè les empreses turístiques i de serveis puguin oferir un servei d’atenció més complet al turista i visitant.

L’acte d’acreditació ha tingut lloc al Pavelló de Suècia de Berga i ha comptat amb la participació del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera i el president del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sergi Roca.

L’atorgament de distintius turístics vol millorar la qualitat de la informació que s’ofereix al territori i crear una xarxa d’informació turística publico-privada. Així mateix, les acreditacions com a punt d’informació reconeixen formalment la tasca informativa i d’assessorament que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme. El programa s’implanta a través de cicles formatius, amb sessions formatives i de coneixement de territori, i amb l’elaboració d’un catàleg de serveis i productes turístics amb 75 fitxes de recursos de patrimoni, naturals, culturals i industrials on es descriu de forma molt breu qüestions pràctiques com dades d’interès, horaris o preus, per respondre a les curiositats dels turistes i visitants.

Carme Padrós, de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ho explicava fa uns dies en la secció de Turisme del Berguedà Matí de Ràdio Berga.

Estic amb tu

 

Projecte Fem Parc

Paral·lelament, una trentena d’empreses del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell han participat al projecte Fem Parc, una iniciativa Leader que pretén desenvolupar socioeconòmicament  tots els espais naturals protegits de Catalunya en coordinació amb els agents i empreses implicades, fent-los compatibles amb la conservació de l’entorn. En el nostre cas, s’ha pretès millorar i dinamitzar la  relació entre el Parc Natural Cadí – Moixeró  i les empreses i agents turístics que es troben dins del seu àmbit, aconseguir un millor coneixement de l’oferta d’activitats i itineraris que es poden fer dins del Parc per tal oferir-la als visitants, i en definitiva contribuir a que el Parc sigui concebut pels seus habitants com una oportunitat de desenvolupament econòmic i de millora de la qualitat de vida.

En aquest sentit, entre els dos projectes que compartien objectius s’han realitzat 8 sessions formatives, i així, les empreses turístiques i de serveis han assistit a un cicle de formació sobre atenció turística, acollida i viatges de familiarització al Berguedà amb visites al Monestir de Sant Llorenç, al Museu de les Mines de Cercs, al Parc Natural Cadí-Moixeró, al Jardins Artigas, les fonts del Llobregat i altres recursos turístics.

També, s’ha aprofitat l’acte d’atorgament de distintius de Punt d’Informació Turística del Berguedà i del Fem Parc, per presentar el programa SICTED 2015.

El SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per l’Institut de Turisme d’Espanya (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb empreses i serveis turístics de fins a 30 oficis diferents, amb el objectiu de millorar l’experiència i satisfacció del turística.

 

Acreditació Fem Parc Parc Natural Cadí - Moixeró Punt d'Informació Turística Sergi Roca Turisme

Comentaris