Fira Sant Jaume Prats 2018

Gironella, Societat

Un estudiant de 3r d’ESO engega un projecte web per explicar la seva experiència a Irlanda

Un estudiant de 3r d’ESO engega un projecte web per explicar la seva experiència a Irlanda

Es diu Oriol Segura Ambròs, és de Gironella i té 15 anys. Estudia 3r d’ESO a l’Institut Pere Fontdevila. Viatjarà a Irlanda aquest estiu, s’estarà en una família, i ha decidit escriure un diari online de l’experiència. Oriol Segura podria ser un més dels molts estudiants que ho fan, però ell s’ha proposat crear un web – que a primera vista sorprèn per la detallada elaboració – i oferir contingut addicional als usuaris que hi col·laborin. “Perquè quan jo buscava no trobava prou informació de tot el procés”, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.

De fet serà a l’agost quan vagi a Irlanda, però ja fa mesos que ha decidit que explicaria la seva experiència a la xarxa: “Escriuré un diari de l’estada explicant la meva experiència i detallant les activitats, la convivència, i les sensacions”, ha assegurat. “També vull informar de tot allò que interessa a un noi o noia que hi va per primer cop. Adjuntaré fotos i vídeos que es podran consultar i hi haurà informació oberta, però també d’altra exclusiva només per aquelles persones que hi col·laborin”, ha afegit en la conversa amb aquesta emissora. En aquest sentit, demana 3 euros o bé ofereix també la possibilitat “de comprar una versió impresa del diari que faré; obtenint potser, a més, una tassa o una samarreta amb el logo del projecte”.

El web és bitly.com/mtireland. “L’he fet sol. Una amiga, la Susanna Campillo, m’ha cedit fotografies i ha fet les il·lustracions; però el web, els vídeos que hi he pujat, el contingut a les xarxes, ho he fet sol. També hi he posat una versió en castellà i estic treballant en la de l’anglès”, ha dit. De manera que ha relatat que “la tutora, els pares, els amics m’han animat”. Encara que “al principi es van sorprendre molt. Els pares no creien que ho pogués fer tot jo. Ha estat també una sorpresa per ells”.

Per aquest estudiant berguedà aquesta serà la primera vegada a Irlanda. “Des de ben petit he estat estudiant anglès, això sí. Aquest estiu passat em vaig treure el nivell B1. Crec que estic preparat per viatjar-hi i consolidar el meu aprenentatge, com més s’aprèn una llengua és practicant-la”. De moment, ja ha obtingut una bona acollida a les xarxes. “A través de Facebook o Twitter, ja hi ha hagut gent que s’hi ha interessat”, ha asseverat.

Anglès Estudiant Irlanda Oriol Segura Projecte Web

Comentaris