Berguedà Telecom

Castellar del Riu, Societat

Intenten serrar una branca del Pi Vell i una del Pi Jove del Pi de les Tres Branques

Intenten serrar una branca del Pi Vell i una del Pi Jove del Pi de les Tres Branques

El Pi de les Tres Branques ha patit un nou atac. Tots dos arbres, l’emblemàtic Pi Vell, i també el Pi Jove, han estat víctimes d’actes vandàlics que s’haurien produït aquest matí de divendres. Segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà l’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, “han intentat serrar la branca més curta del Pi Vell, amb un tall que no travessa tot el tronc; i també han fet dos talls a una de les branques del Pi Jove” (la mateixa que van intentar serrar el juny passat).

pi vell atac 3pi jove atacTot i que Mossos d’Esquadra i brigada municipal fan controls diaris a la zona, no han pogut enxampar als autors dels fets. No hi ha hagut cap reivindicació dels fets. Els Mossos han precintat el Pi de les Tres Branques i la Policia Científica investigarà el cas.

Estic amb tu

 

Videovigilància

Davant d’aquest nou atac, l’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, insisteix en la necessitat de posar càmeres de vigilància al Pla de Campllong, a la zona del Pi Vell i el Pi Jove: “com a arbre monumental que és, la Generalitat hauria d’actuar perquè no es donin atacs al Pi cada dos per tres. Sense videovigilància és molt difícil evitar-los. Ho demanem per enèssima vegada”.

 

Altres atacs al Pi, símbol catalanista

El Pi de les Tres Branques és l’emblemàtic arbre de símbol catalanista ubicat al Pla de Campllong, a Castellar del Riu. No és la primera vegada que rep atacs. El maig del 2014 uns desconeguts van tallar una branca del Pi Vell, la qual es va tornar a recol·locar el juliol passat.

El Pi de les Tres Branques simbolitza la unitat dels Països Catalans: Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. S’hi celebra, cada tercer diumenge de juliol, l’aplec nacionalista del Pi de les Tres Branques.

FOTOS: L’atac que ha rebut el Pi de les Tres Branques aquest divendres (El tronc d’un tall és del Pi Vell i el de dos del Pi Jove) / AUTOR: Adrià Solé

 

acte vandàlic Adrià Solé Atac Pi de les Tres Branques Pi Jove Pi Vell Pla de Campllong símbol catalanista

Comentaris