Fira Sant Jaume Prats 2018

Berga, Patum

Arrenca la Patum de la Pietat, enguany amb un dia més d’actes patumaires

Arrenca la Patum de la Pietat, enguany amb un dia més d’actes patumaires

El carrer de la Pietat, al barri vell de Berga, celebra la seva Patum. Una festa que enguany s’allarga un dia més. Dilluns és festiu i també hi haurà actes patumaires a la Pietat. De divendres a diumenge són diverses les propostes que s’organitzen, i si el temps hi acompanya és previst que siguin molt concorregudes. És una Patum que cada any compta amb més participants i també visitants.

Com cada any, l’Agrupació de Veïns del carrer de la Pietat, ha destinat recursos a renovar alguna comparsa. Enguany les millores s’han centrat en les estructures dels gegants, l’àliga i els nans. I també s’ha repintat el tabal, que ara llueix l’escut del carrer de la Pietat. Els banquets de fusta dels gegants s’han substituït per uns d’alumini, més lleugers. Als nans també se’ls ha adequat l’interior perquè els infants i joves els puguin portar més bé i siguin més segurs. I a l’àliga se li ha arreglat la barra i els tirants, que es van fer malbé després de ballar a les sortides a Reus i Tarragona. Ho ha explicat en detall en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà Ton Elias, president de l’Agrupació de Veïns del carrer de la Pietat de Berga. (La pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

Actes

Després de la cercavila pels carrers del barri d’aquest divendres, amb l’Escola Municipal de Música de Berga i tandes de Patum, i del concurs de dibuix infantil d’aquest dissabte al matí, dissabte a la tarda, Patum infantil del carrer. Començarà a les 7 de la tarda.

Diumenge, 15 de maig, a les 8 del matí se sortirà de la Plaça de la Pietat per anar a esporgar plantes aromàtiques a Tagastet. A 2/4 de 10 del matí, despertada general amb repicada de campanes. A les 10, esmorzar popular amb tastets, botifarres i cansalada. A les 12 del migdia, Patum de Lluïment amb música en directe de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. A les 6 de la tarda, repartiment de premis del taller-concurs de dibuix i distincions honorífiques a ajudants i col·laboradors de la Patum de la Pietat. A les 7 de la tarda, tandes de Patum completa amb plens i tirabols.

Dilluns, 16 de maig, a 3/4 del  11 del matí, despertada general amb una salva coets i repicada de campanes. A les 11 del matí, missa a l’església de la Mare de Déu de la Pietat, en memòria dels difunts. En sortint, repartiment de cors beneïts. A les 12 del migdia, Patum de Lluïment. A 2/4 de 7 de la tarda, tandes de Patum completa amb plens i tirabols.

Del 21 de maig al 4 de juny s’exposaran els dibuixos del concurs del carrer de la Pietat al Casal de la Gent Gran, a la plaça de Sant Joan de Berga.

FOTO: Ball de gegants a la Patum de la Pietat del 2015 / Imatge extreta de Youtube, d’un vídeo de Carles CS

Comentaris