Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Gironella, Societat

Gironella inicia una campanya per evitar que els vehicles aparquin al mig del pas

Gironella inicia una campanya per evitar que els vehicles aparquin al mig del pas

L’Ajuntament de Gironella ha engegat una campanya per conscienciar i sensibilitzar als conductors per tal que no aparquin en zones on obstaculitzen la circulació dels vehicles o bé el pas dels vianants.

La campanya, batejada amb el nom de “Ho fem fàcil? Tots hi guanyem“, consistirà en què qualsevol persona del poble podrà col·locar fulletons informatius al parabrisa dels vehicles que estiguin mal estacionats en algun punt del poble. La idea del consistori és “atacar un problema que fa molts anys que existeix al poble a partir d’una iniciativa simpàtica i divertida“, ha dit l’alcalde, David Font.

La campanya comença avui mateix i s’allargarà fins el dia 30 de setembre. Durant aquest mes, els regidors de l’Ajuntament i els cossos de seguretat portaran a terme una tasca informativa per sensibilitzar a la ciutadania.

De moment, s’han imprès 1.000 fulletons de color blau, que es dipositaran als vehicles que s’aparquin a les voreres, i 1.000 de liles, que es destinaran als vehicles que quedin estacionats en doble fila o en zona de càrrega i descàrrega. Els cossos de seguretat en porten a sobre per a les persones que els en demanin, mentre que l’Ajuntament també compta amb un nombre important de fulletons a l’abast de la ciutadania. A més, el consistori preveu apropar la campanya a l’escola del poble coincidint amb l’inici del curs.

fulleto gironella 1 (Medium)

fulleto gironella 2 (Medium)

 

 

 

 

 

 

Els fulletons que es deixaran al parabrisa dels vehicles que obstaculitzin el pas

Facilitar la mobilitat dels discapacitats

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep campanya-gironella1Maria Castellà, ha explicat en la presentació de la campanya que una de les situacions més usuals a l’avinguda principal de Gironella és l’aparcament dels cotxes sobre la vorera, ja sigui total o parcialment. Això, segons Castellà, “fa que persones que porten nadons en cotxet o avis que van en cadira de rodes no puguin passar i hagin de passar pel mig de la carretera per poder continuar passejant”.

El consistori considera que, tant casos com el que explica Castellà com l’estacionament de vehicles al mig de l’avinguda principal són situacions que es poden evitar tenint en compte la quantitat d’aparcaments que hi ha al poble.

FOTO. Fina Galera, membre dels cossos de seguretat, David Font i Josep Maria Castellà, a la presentació de la campanya / AUTOR: Marc Canturri

Ajuntament de Gironella cotxes David Font fulletons Josep Maria Castellà

Comentaris