Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga, Política

El balcó de l’Ajuntament de Berga s’omple d’estelades en l’acte de suport a Montse Venturós

El balcó de l’Ajuntament de Berga s’omple d’estelades en l’acte de suport a Montse Venturós

Unes dues-centes persones s’han acostat aquest a la plaça de Sant Pere, just davant la façana de l’Ajuntament de Berga, per donar suport a l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, que aquest matí ha tornat a negar-se a declarar davant el jutge per no retirar l’estelada del balcó del consistori en període electoral.

La concentració ha agrupat autoritats municipals i d’arreu de la comarca però també d’altres d’àmbit autonòmic, com el president del grup parlamentari de Junts pel Sí i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, o el també diputat parlamentari i advocat de Montse Venturós, Benet Salellas (CUP).

Tots ells s’han col·locat darrera l’alcaldessa de Berga en el moment en què ha sortit a explicar la seva decisió al poble. Davant seu, berguedans de totes les edats amb estelades que vestien la plaça d’independència. Venturós, però, ha estat l’última en parlar. Abans ho han fet, entre d’altres, Jordi Turull i Benet Salelles.turull-suport-venturos

Turull ha deixat clar que, des de Junts pel Sí, “farem costat a totes aquelles persones que són perseguides per les seves idees, ja que perseguir-los a ells és perseguir a totes les persones que els han donat la confiança”. Segons el polític català, el cas de Montse Venturós “no va de partits ni d’ideologies, sinó de defensar la democràcia i la llibertat”. El president de Junts pel Sí ha acabat el seu discurs afirmant que “això és un no parar, però no ens aturaran”.

Estic amb tu

salellas-suport-montsePer la seva banda, Benet Salellas ha volgut recordar que “el procés que s’està culminant va començar amb un acte de desobediència a Arenys de Munt, que després es va produir en 500 municipis més d’arreu de Catalunya“. Salellas, a més, ha fet referència a l’expressió que en el seu moment va dir el regidor vigatà Joan Coma: “Per fer la truita cal trencar els ous. Els trencarem, desobeirem i proclamarem la independència”.

Finalment, Montse Venturós ha recalcat en el seu discurs que “la desobediència és per a nosaltres una eina bàsica per fer front a aquestes citacions judicials”. En aquesta línia, ha deixat clar que “la fermesa és molt clara i no canviarem la nostra posició”.discurs-suport-montse

D’altra banda, pel que fa a la possibilitat de quedar inhabilitada com a alcaldessa, ha estat clara: “No temem en absolut la inhabilitació perquè el nostre projecte a l’Ajuntament és un projecte col·lectiu i entenem que el càrrec que ara mateix ocupo jo el poden ocupar moltes altres persones que podrien fer aquesta tasca en perfectes condicions.

L’acte ha acabat amb un emotiu Cant dels Segadors a peu d’Ajuntament i, a continuació s’han obert les portes del balcó de l’Ajuntament perquè els assistents a la concentració hi pugessin i l’omplissin d’estelades.

segadors-suport-montse

FOTOS. La concentració d’aquest vespre, en moments: la pujada al balcó del poble, els discursos de Venturós, Salelles i Turull i el Cant dels Segadors / AUTOR: Marc Canturri

 

Comentaris