Fira Sant Jaume Prats 2018

Berga, Societat

Spel Perruquers obrirà portes un dilluns al mes com un espai de conversa per als refugiats a Berga

Spel Perruquers obrirà portes un dilluns al mes com un espai de conversa per als refugiats a Berga

Spel Perruquers oferirà servei de perruqueria gratuït un dilluns al mes a les persones refugiades a Berga que així ho desitgin. L’establiment ha buscat una manera de col·laborar en l’acollida dels refugiats i, segons la propietària, Vanessa Espelt, vol “obrir la perruqueria per a ells i convertir-la en un espai de conversa i socialització“. La campanya solidària començarà aquest proper dilluns, 23 de gener, i ja hi ha una segona jornada programada pel 13 de febrer.

La perruqueria, doncs, apujarà persianes el proper dilluns -dia que habitualment s’agafa com a festa setmanal del gremi- i ho farà exclusivament per a les persones que des del passat 29 de desembre s’allotgen a l’alberg en la fase d’acollida del programa de la Creu Roja. De moment, en aquesta primera convocatòria, l’establiment espera sis nois, dues dones i dos nens. La majoria parlen àrab, francés o anglès, de manera aniran acompanyats per traductors per tal de crear un espai de conversa durant l’estona que siguin a la perruqueria. “Primer vam pensar que ens podíem desplaçar nosaltres mateixes a l’alberg, però després vam acordar que vindrien ells per tal que es vagin integrant a la ciutat i coneguin el dia a dia que s’hi viu”, explica Espelt.

Estic amb tu

Vanessa Espelt considera que la jornada del proper dilluns ha de ser “una mena de prova pilot per veure com funciona la idea i per agafar experiència per a propers dies”. Segons diu, “són persones a qui se’ls ha apagat la llum; ho tenien tot i ara, de cop, són en un lloc lluny de casa seva, i a vegades un canvi d’imatge pot fer-los pujar els ànims“. I aquesta és la voluntat de l’equip de perruquers que obrirà en el seu dia festiu per sumar-se a l’acollida de refugiats a Berga: “esgarrapar-los somriures, fer que surtin contents de la jornada i animar-los a repetir l’experiència a mitjans de febrer”.

Creu Roja refugiats Solidaritat Spel Perruquers

Comentaris