Festa Major Cal Bassacs 2018

Berga

Berga dedica la Fira de l’1 de Maig a l’economia circular i aposta per concerts en paral·lel

Berga dedica la Fira de l’1 de Maig a l’economia circular i aposta per concerts en paral·lel
Passeig de la Indústria de Berga durant la Fira de l'1 de Maig de 2015. ARXIU

La Fira de l’1 de Maig de Berga vol seguir consolidant-se com la mostra multisectorial de referència a la ciutat i una de les més destacades de la regió central del territori. Per fer-ho, enguany optarà per donar veu i espai a les empreses locals i comarcals que implementin sistemes d’economia circular, és a dir, que utilitzin els seus recursos de manera eficient i vetllin per la reutilització dels residus que generen.

Com sempre, la Fira de l’1 de Maig comptarà amb la representació de diferents sectors com ara l’automoció, la jardineria, els productors alimentaris autòctons, l’artesania i altres empreses i serveis del Berguedà. Enguany, però, destacarà les empreses i entitats que facin servir sistemes d’economia circular.

De manera complementària, també es podran veure diferents representacions institucionals i de formació, així com entitats sense ànim de lucre, a la vegada que es tornarà a gaudir de la presència de dues de les ciutats agermanades amb Berga, que són Gernika i Tarascon. També es presentaran un nombre significatiu d’activitats paral·leles, algunes d’elles ja consolidades, i diverses novetats de programació, com és el cas de les actuacions musicals.

El concepte d’economia circular pretén garantir una creixement sostenible dels territoris a base d’un canvi en les rutines de treball que mantingui el valor dels productes, els materials i els recurs però que, en canvi, redueixi els residus.

Una de les grans accions de l’economia circular és l’aprofitament i la reutilització de residus. Dit en altres paraules: el que per a una empresa no serveix pot ser útil per a una altra per crear un nou producte. Un clar exemple d’aquest funcionament econòmic és la relació que existia entre l’antiga central tèrmica de Cercs i la indústria cimentera, on la segona aprofitava els residus generats en la combustió del carbó per produir ciment.

Comentaris