Universitat de Vic

Gironella, Cultura

La Gresca torna als escenaris sis anys després amb una comèdia inèdita a Catalunya

La Gresca torna als escenaris sis anys després amb una comèdia inèdita a Catalunya
Joan Rigat és el director de l'obra que suposa el retorn de La Gresca als escenaris. MARC CANTURRI

La Gresca torna a actuar, 6 anys després de fer-ho per última vegada. L’entitat teatral de Gironella espera omplir el Local del Blat aquest dissabte i aquest diumenge, 20 i 21 de maig, amb l’obra Tot el que em falta és un tenor, una traducció inèdita al català de l’obra del dramaturg americà Ken Ludwig A comedy of tenors. La funció del dissabte és a les 22.00h, mentre que la del diumenge és a les 18.30h.

La Gresca torna renovada i amb la voluntat de tornar-se a enganxar al teatre pensant funció a funció. En aquesta primera, els vuit actors que seran a l’escenari aquest cap de setmana han estat guiats per l’actor gironí Joan Rigat, que ha fet de director durant els quatre mesos de preparació de la funció. “És poc temps i és arriscat, però estan preparats i no tinc cap dubte que sortirà bé”, assegura el director.

Rigat, nascut a Celrà (Girona) va entrar en contacte amb la Gresca fa uns tres anys a través de l’espectacle de l’11 de setembre que acull cada any Gironella. De fet, el primer espectacle amateur que va dirigir va ser precisament aquest. Fins aleshores només s’havia dedicat a actuar. És logopeda i mestre de formació, però es considera actor de professió tot i que en ocasions com aquesta s’atreveix a dirigir.

11s-gironella

L’espectacle de l’11 de setembre a Gironella és un dels grans exponents culturals del municipi. MARC CANTURRI

Ara, torna a Gironella per guiar els actors en una comèdia d’humor blanc, embolics i malentesos. Segons el director, és una funció bastant llarga però molt suau i fàcil de pair. Es divideix en dos actes: a la primera part, es plantegen diversos conflictes; a la segona, es resolen.

Un equip humà carregat d’il·lusió

Els vuit actors que intervindran en l’obra d’aquest diumenge són de dos perfils clarament diferents però amb un aspecte en comú: han vist molt teatre com a espectadors. D’una banda, hi ha gent gran que han fet molt de teatre abans i són els que realment han fet l’aturada de 6 anys sense actuar. Però també hi ha un altre perfil d’actors que són joves, d’entre 25 i 30 anys aproximadament, que no han fet massa teatre però “en tenien moltes ganes”, ha dit Rigat.

joan-rigat-la-gresca-gironella

Joan Rigat, director de l’obra, fa tres anys que va descobrir La Gresca i assegura haver-ne quedat enamorat. MARC CANTURRI

El director creu que estan preparats. “Han après molt i això em fa sentir molt satisfet del treball”, afirma. Segons explica, durant aquests mesos la direcció ha intentat que els actors fossin conscients del per què de cada moviment que feien sobre l’escenari. I ara, després de sessions que han arribat a les 8 hores, la consigna és clara: “Passi el que passi el dia de la funció, han d’estar molt contents del progrés que han fet”.

Entrada

L’entrada a l’espectacle val 10 euros i es pot aconseguir a la Llibreria Guinó, a l’Ajuntament de Gironella i a taquilla.

WhatsApp Image 2017-05-16 at 13.57.42

Ajuntament de Gironella Joan Rigat La Gresca

Comentaris