Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Patum

Els expulsats dels Plens lamenten calumnies injustificades i el “circ mediàtic” dels últims mesos

Els expulsats dels Plens lamenten calumnies injustificades i el “circ mediàtic” dels últims mesos

Els tres expulsats de la comparsa dels Plens, Sergi Montaner, Ignasi Casasayas i Jordi Montanyà, han trencat el silenci després de més de quatre mesos sense fer declaracions. Han emès un comunicat en el qual lamenten haver estat “calumniats públicament de forma injustificada” com a conseqüència del “circ mediàtic i institucional” dels darrers mesos.

En la mateixa línia, Montaner, Casasayas i Montanyà asseguren en el comunicat que encara hi ha persones dins la comparsa que “creuen en els valors que defensem” i recalquen que no s’han guiat “per cap lògica d’interès personal sinó per la voluntat d’aconseguir una Patum democràtica, participativa, horitzontal, inclusiva i igualitària“.

Pel que fa a l’expulsió, els tres foragitats recalquen que no va ser votada per la totalitat dels membres de la comparsa, sinó per una Junta que, segons diuen, “no va ser escollida democràticament”. Amb tot, recorden que sempre han afavorit el diàleg per poder resoldre el conflicte.

Expliquen que van demanar que es renovessin uns estatuts als quals se’ls havia negat l’accés reiteradament. També pretenien un canvi en la gestió dels salts de ple, impulsant fòrmules com el sorteig, o fer explícita la possibilitat que les dones puguin ser membres de la comparsa. Finalment, un altre dels punts on els expulsats asseguren haver incidit és en la necessitat que els vots de tots els membres de la comparsa tinguin el mateix valor.

Crítiques a la gestió de l’equip de govern

Tanmateix, els expulsats han lamentat que la gestió del problema per part de l’equip de govern de la CUP “no ha estat efectiva” i ha fet que el conflicte s’allargui i empitjori. “La democràcia, la horitzontalitat, la transparència i la igualtat brillen per la seva absència”, diuen en el comunicat.

Finalment, exigeixen que, una vegada finalitzada la Patum del 2017, es reprengui el procés iniciat el mes de febrer pel Patronat. Creuen que l’ens ha de poder intervenir en qualsevol afer relacionat amb la festa i pretenen que es treballi “amb valentia” per “assegurar que la Patum estigui al nivell del seu reconeixement de Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat”.

Comentaris