Vota als millors esportistes de l

Educació

150 alumnes del Berguedà afronten els exàmens de la selectivitat entre aquest dimarts i dijous

150 alumnes del Berguedà afronten els exàmens de la selectivitat entre aquest dimarts i dijous
Estudiants de la Catalunya central en el primer examen de les PAU 2017, a la UPC de Manresa. NOEMÍ BADRENAS

150 estudiants del Berguedà s’examinen aquesta setmana de la selectivitat als centres de secundària de Manresa. Des d’aquest dimarts al matí i fins dijous al migdia, un centenar i mig d’alumnes que han cursat el batxillerat al Berguedà fan les proves d’accés a la universitat. En el conjunt de Catalunya, s’examinen un total de 32.055 alumnes, una xifra sensiblement inferior a la de fa un any, quan se’n van examinar 32.200.

Segons dades proporcionades pels propis centres a l’Aquí Berguedà, dels cinc instituts de la comarca que ofereixen batxillerat, el que aporta més alumnes a la selectivitat és, com de costum, l’IES Guillem de Berguedà, amb 74 estudiants. De l’institut de Gironella, IES Pere Fontdevila, n’hi ha 24. De Puig-reig, 21. De l’institut l’Alt Berguedà de Bagà, 16. I de l’Escola Xarxa de Berga, 15.

En total, doncs, són 150, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat, el 2016, quan es van examinar 147 alumnes. En general, però, el nombre d’alumnes que fan els exàmens es manté força estable en tots els centres berguedans.

Tres dies farcits de reptes

Aquest dimarts s’han fet les proves de Llengua Castellana i Llengua Catalana, com a matèries bàsiques, així com també els exàmens de diverses optatives com Anàlisi Musical, Química, Economia de l’Empresa, Dibuix Tècnic i Literatura Castellana.

Demà, dimecres, es realitzaran les proves d’Història o Història de la Filosofia i de Llengua Estrangera com a assignatures de la fase general. A més, hi haurà més exàmens optatius: Ciències de la Terra, Disseny, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Electrotècnia i Història de l’Art.

Finalment, dijous es tancaran les proves amb els exàmens de Física, Geografia, Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Literatura Catalana i Tecnologia Industrial.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat (el 60%) i la qualificació obtinguda a la fase general de les PAU (un 40%) hauran superat les PAU i, per tant, tindran accés a la universitat. Ara bé, la qualificació d’aquesta fase de selectivitat ha de ser com a mínim un 4.

Accés a la universitat Berguedà PAU Selectivitat

Comentaris