Revetlla de Sant Joan a Guardiola de Berguedà

Patum

Els Mossos tanquen la Patum amb una setantena de denúncies per consum d’alcohol i drogues

Els Mossos tanquen la Patum amb una setantena de denúncies per consum d’alcohol i drogues

No s’ha registrat cap accident de trànsit durant els dies de Patum a Berga. Segons l’informe dels Mossos d’Esquadra, s’han efectuat 3.004 proves de drogo-alcoholèmia repartides en els 16 controls que s’han muntat durant els dies de Patum. Entre aquests, hi ha hagut 61 denúncies per alcoholèmies administratives, 5 positius per consum de drogues i 5 conductors denunciats penalment per conduir amb una taxa d’alcoholèmia penal.

D’altra banda, els mossos han aixecat 29 denúncies administratives per la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. D’aquestes, 18 van ser per tinença de substàncies estupefaents, 10 per tinença d’armes prohibides i 1 per actes de comís temporal d’estris perillosos.

La Unitat Regional de Policia Administrativa, conjuntament amb Policia Local de Berga han realitzat dos actes per inspeccions a locals de pública concurrència. I finalment, pel que fa a les detencions, s’ha detingut dues persones: un, per atemptat als agents de l’autoritat el dia 15 de juny, i l’altre, per robatori i furt d’ús de vehicle el dia 18 de juny.

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga, amb el suport de l’Àrea Regional de Trànsit, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, la Sala Regional de Comandament, la Unitat de Subsòl, la unitat Canina i la Unitat de Tèdax, han dut a terme del 14 al 18 de juny un dispositiu de seguretat, en motiu de les festes de la Patum de Berga.

L’objectiu del dispositiu era prevenir i garantir la seguretat ciutadana, l’ordre públic i la seguretat a les carreteres, a més de denunciar les infraccions de trànsit, com el consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents.

Després de tot, els agents de seguretat consideren que s’ha pogut gaudir amb total tranquil·litat de la festa, en línies generals.

Mossos d'Esquadra Patum 2017

Comentaris