Revetlla de Sant Joan a Guardiola de Berguedà

Berga, Política

El ple del mes de juliol a l’Ajuntament de Berga, minut a minut

El ple del mes de juliol a l’Ajuntament de Berga, minut a minut
FINALITZAT
Última actualització fa 12 mesos
23:28
Final de la sessió plenària del mes de juliol

Bon estiu. Amb això acaba el ple del mes de juliol, el més llarg del 2017 amb diferència i un dels més tensos.

Marc Canturri
23:27
El ple acaba discutint la seva durada

Després de gairebé tres hores de sessió, els grups estan discutint  sobre la llargada de la sessió. Hi ha un clam unànime per intentar retallar la durada dels plens, en general.

Marc Canturri
23:23
La piscina municipal ha quedat sense bar tot el cap de setmana

Un dels temes dels precs i preguntes ha estat l'absència de servei de bar a la piscina municipal durant el cap de setmana. El final de la concessió amb els gestors del servei de bar i el fet que el concurs per agafar el relleu quedés desert han propiciat el problema.

El regidor Pau Bessa (CiU) ha demanat explicacions i la CUP ha admès que han anat tard. Malgrat tot, el govern ha recordat que s'ha optat per una solució provisional: posar una food truck a la sortida per tal de no deixar sense servei la piscina durant més temps.

Marc Canturri
22:39
L'Ajuntament es nega a pagar l'empresa que no es va presentar a la Patum per fer el control de motxilles

El govern de la CUP té la intenció de negar-se a pagar la factura dels serveis oferts per l'empresa de seguretat que havia de fer, entre d'altres tasques, el control de motxilles a la plaça per Patum.

Venturós ha assegurat en el plenari que "no s'ha complert de cap manera el contracte" i ho considera "lamentable". Per aquest motiu, el consistori prendrà les mesures per "defensar els interessos de l'administració i de tots els berguedans".

Marc Canturri
22:08
Els grups polítics de Berga es reuniran la setmana vinent per debatre sobre el nou model de residus

En l'apartat de precs i preguntes, Convergència ha demanat quan es traslladarà el debat del Consell d'Alcaldes a l'Ajuntament. L'ens comarcal proposa canviar el model de gestió de residus però ha demanat a cada consistori que debati internament quin model és més apropiat. 

Des del govern, Eloi Escútia ha assegurat que la setmana vinent es convocarà una junta de portaveus on tots els grups parlaran sobre la qüestió. El dia 18 hi haurà Consell d'Alcaldes on tots els batlles i batllesses de la comarca tornarà a tractar el tema i, inicialment, es preveia que en sortís un acord ferm sobre el nou model.

Marc Canturri
21:56
Moment pels precs i preguntes

Comencen els precs i preguntes quan estem a punt d'arribar a les dues hores de sessió. Això avui anirà per llarg.

Marc Canturri
21:55
S'aprova una moció presentada pel Banc del Temps

El Banc del Temps entra una moció per reivindicar set anys de feina i demanar que s'impulsi la figura d'un interlocutor per tal que faci de pont entre l'entitat i l'Ajuntament i, així, facilitar la cooperació entre administració i entitat.

Marc Canturri
21:36
S'aprova pagar les alces a la concertada i permetre l'adhesió de Vedruna a Superfilharmònics

Tota l'oposició en bloc vota a favor de la moció de CiU, amb les esmenes d'ERC. Es posaran els diners del 25% corresponent als ajuntaments per a les alces que vagin a parar a centres concertats.

Marc Canturri
21:23
CiU accepta les esmenes d'ERC

S'aprovarà la moció convergent sense problemes, ja que tant ERC com PSC i ICV han dit que hi donaran suport

Marc Canturri
21:22
Ribera, en resposta al retret de Pujals: "És molt fàcil invertir si no penses pagar el que deus"

Ribera diu: "Això és un acudit. Sense pagar el que deus tothom és molt xulo. És molt fàcil invertir si saps que això no ho penses pagar. Nosaltres prioritzem pagar tot allò que devem per no augmentar encara més el deute que tenim. L'any 2003, el deute era de 3 milions; ara, de 18"

Marc Canturri
Carrega més

Ajuntament de Berga directe directe del ple

Comentaris