Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Comunicació

Carles Solà: “Dirigir el 30 Minuts de TV3 és un repte professional que m’il·lusiona”

Carles Solà: “Dirigir el 30 Minuts de TV3 és un repte professional que m’il·lusiona”

El periodista berguedà Carles Solà dirigirà el programa 30 minuts a partir de la propera temporada. Així ho ha avançat aquest divendres el diari ARA i ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el propi periodista, que deixa enrere la direcció de Tot un món i es llança de ple en un dels diamants d’investigació de la televisió pública catalana. El berguedà substitueix el fins ara presentador del programa, Eduard Sanjuán, i la seva arribada coincideix amb la creació d’una àrea de periodisme d’investigació dins la redacció de la televisió.

Solà ha assegurat en declaracions a aquest diari que s’hi posa “amb molta il·lusió i ganes d’aprendre de tot l’equip del programa”. Per això, ha dit, no té “una idea molt prefixada” dels canvis que hi introduirà: “Preferim saber tot el que trepitgem abans de decidir quines novetats hi incorporarem”.

Fa uns dies, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va oferir-li la plaça de presentador del 30 minuts però l’acord no es va formalitzar fins ahir mateix, dijous 13 de juliol. La proposta era difícil de rebutjar. Per a Solà, el 30 minuts “juga a la primera divisió dels documentals i reportatges” i “és un programa de referència arreu d’Europa en continguts d’aquest format”.

Adéu a ‘Tot un món’

Fins ara, Carles Solà dirigia el programa de la mateixa cadena Tot un món, que durant 13 anys ha portat a les llars catalanes tota mena d’històries i continguts culturals sobre immigració i diversitat.

El programa s’ha acabat aquest any però el propi Solà ha explicat a aquest diari que la Corporació està interessada en “salvar aquest tipus de continguts” de cara al futur. “Pot ser que més endavant hi hagi una proposta similar però amb un format diferent”, ha avançat. En aquest sentit, el periodista berguedà considera que aquest tipus de continguts són “fonamentals en una televisió pública com TV3, ja que la cohesió social també es treballa des dels mitjans de comunicació”.

30 minuts Carles Solà Periodisme periodisme d'investigació TV3

Comentaris