Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Baix Berguedà, Societat

L’atenció primària de l’ICS del Baix Berguedà farà promoció de la salut bucodental des del postpart

L’atenció primària de l’ICS del Baix Berguedà farà promoció de la salut bucodental des del postpart
Campanya de l'any passat a Guardiola de Berguedà

L’Equip d’Atenció Primària Baix Berguedà s’ha fixat com a objectiu millorar la salut bucodental dels escolars. Per això, de cara al curs vinent, s’incrementaran les accions de prevenció que actualment es duen a terme i s’incidirà, de forma especial, en els més petits, els que no han arribat als 6 anys, amb la intenció d’aconseguir uns índexs de càries més baixos.

Les iniciatives previstes començaran a les classes de postpart per sensibilitzar les mares i els pares de la importància d’una bona salut bucodental des de la infantesa. S’informarà també de la necessitat de mantenir uns bons hàbits higiènics i dietètics.

En la franja d’edat que va dels 6 als 12 anys, la conscienciació dels escolars i dels pares sobre la salut bucodental és més alta i es detecta un menor nombre de casos de càries sense tractar i de dents trencades. Segons les estadístiques de l’últim curs acadèmic, el 82% dels nens de 12 anys està lliure de càries i, en els de 6 anys, el percentatge se situa en el 67%.

Els professionals consideren que les revisions bucodentals han de començar des del primer any de vida, quan, habitualment, s’ha acabat el procés de dentició. Aquestes accions formen part del Pla de salut bucodental del Departament de Salut.

higiene bucodental Salut

Comentaris