Fira Sant Jaume Prats 2018

Societat

Divendres d’altes temperatures a tot el Berguedà

Divendres d’altes temperatures a tot el Berguedà
Aspecte de la piscina municipal de Berga, aquesta tarda. LÍDIA LÓPEZ

El Berguedà ha viscut un dels dies més calorosos de l’estiu d’enguany. Després de dos dies amb un avís de perill moderat per altes temperatures, avui s’ha elevat el risc a nivell alt després que s’hagi superat el llindar d’avís per calor extrema, situat a la comarca als 35º. Protecció Civil ha mantingut activat al llarg de tota la jornada d’avui el pla PROCICAT per onada de calor a totes les comarques de Catalunya excepte la Vall d’Aran.

Les temperatures registrades a les estacions que el Servei Meteorològic de Catalunya té repartides  a la comarca demostren que avui ha estat un dia de molta calor. El pic de temperatura més alt ha estat al període comprès entre les tres i dos quart de quatre de la tarda, on es registraven 31’7º a Gisclareny i 33’3º al Santuari de Queralt. Una mica més elevades eren a Castellar de n’Hug amb 34’8º i els 35’7º de Guardiola. El registre més alt, no obstant, s’ha donat a La Quar, on el termòmetre s’ha elevat fins els 37’6º.

Està previst que demà es retiri l’alerta de la comarca, si bé les temperatures seguiran sent elevades i es recomana a la població mantenir tenint en compte les recomanacions de salut i protecció dels últims dies.

 

Bona resposta dels veïns de Berga a la gratuïtat de la piscina municipal

L’Ajuntament de Berga va anunciar al final del dia d’ahir que avui divendres obriria les portes de la piscina pública per tal que tothom que ho volgués, combatés la calor fent una capbussada a l’aigua.

A dos quarts de set de la tarda, el regidor Ivan Sánchez assegurava que ja havien passat per les instal·lacions 750 persones. Encara aleshores, arribava gent que no volia deixar passar l’oportunitat de refrescar-se.

 

Risc alt també d’incendis

Aquesta situació d’altes temperatures afecta negativament al risc d’incendis, motiu pel qual, Protecció Civil també manté activat el pla PIROCAT a vint comarques catalanes, d’entre les quals, el Berguedà. Per aquest motiu, s’ha demanat a la ciutadania que vagi molt en compte en les activitats a l’entorn de zones forestals i que alerti ràpidament al telèfon d’emergències 112 si veu alguna columna de fum.

Onada de calor Piscina gratuïta

Comentaris