Fira Sant Jaume Prats 2018

Gironella

Dues infermeres del CAP Gironella fan prevenció del càncer de pell entre els usuaris de la piscina municipal

Dues infermeres del CAP Gironella fan prevenció del càncer de pell entre els usuaris de la piscina municipal

Les darreres setmanes, aprofitant les dates de temperatures màximes i un elevat índex de radiacions solars, professionals del CAP Gironella van fer campanya a les piscines municipals del poble per fer prevenció de lesions solars. En total, unes 400 persones van rebre consell per part de dues infermeres del centre.

Les dues professionals informaven els banyistes sobre les mesures que s’han de prendre quan s’exposa la pell a les radiacions solars. Entre d’altres, van recordar que cal protecció en quantitat adequada, fins i tot els dies ennuvolats, que s’ha de tenir cura de la data de caducitat del protector que utilitzem, i que s’ha d’evitar exposar-se al sol durant les hores centrals del dia. També se’ls recordava que el filtre solar ha de ser adequat al tipus de pell, que el protector s’ha d’aplicar 20 o 30 minuts abans de l’exposició al sol, i posteriorment cada dues hores o després d’un bany i donaven consells per evitar el cop de calor.

A més, el CAP Gironella també ha acollit una exposició itinerant de l’Associació Espanyola contra el càncer sobre la mateixa temàtica: el sol, senyals d’alerta, recomanacions bàsiques, factors de risc i maneres bàsiques de protegir-se. L’objectiu de totes aquestes accions és conscienciar la població que la pell té memòria, que acumula els danys que li pot provocar una exposició solar massa elevada i que estar bronzejat no és sinònim de salut si no prenem el sol amb prevenció.

Càncer de pell CAP Gironella Exposició solar Salut

Comentaris