Revetlla de Sant Joan a Guardiola de Berguedà

Medi Ambient

L’ACA demana ajuda a la població per ampliar la seva base de fonts naturals

L’ACA demana ajuda a la població per ampliar la seva base de fonts naturals

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està realitzant una actualització i ampliació de l’inventari de fonts naturals arreu de Catalunya per tal de completar la Base de Dades Hidrogeològiques de Catalunya (BDH). El recurs, que compta ja amb més de 4.000 entrades, encara té molts indrets amb fonts naturals per identificar.

Per aquest motiu, l’ACA convida al conjunt de la ciutadania i en especial el grup de gent que té coneixement acurat sobre la situació dels brolladors a participar en la identificació de les fonts restants per tal de sumar més i millor informació a l’inventari. La novetat en aquesta nova fase d’actualització consisteix en l’apartat específic que la web de l’ACA ha obert per tal que sigui més àgil i senzill accedir i omplir el formulari online amb la informació i imatges que cadascú desitgi. A més, també han elaborat un mapa interactiu per tal de localitzar les fonts més fàcilment.

El Consell Comarcal del Berguedà s’ha unit a la crida de l’ACA i anima a tots els veïns i veïnes de la comarca a intervenir aportant informació sobre les fonts naturals que es troben al Berguedà.

Una font natural és un raig d’aigua que brolla de la terra de manera natural. Si l’aigua prové d’una xarxa d’abastament, no es considera una font natural.

Agència Catalana de l'Aigua Consell Comarcal del Berguedà Fonts Naturals

Comentaris

  • Jordi Izquierdo Traveria

    Font del Paret a cami entre Montclus i Ardarico a La Pobla de Lillet