Revetlla de Sant Joan a Guardiola de Berguedà

Societat

La família berguedana relacionada amb Driss Oukabir demana “comprensió, respecte i convivència”

La família berguedana relacionada amb Driss Oukabir demana “comprensió, respecte i convivència”
@GENCAT

Arran de la publicació de la identitat de la persona de la qual es va trobar documentació a la furgoneta amb la quina es va perpetrar l’atemptat de la Rambla a Barcelona, les xarxes es van omplir d’especulacions sobre la vida i relacions del noi. Una d’aquestes estava relacionada amb la possible vinculació del veí de Ripoll amb una jove berguedana que ràpidament va inundar els telèfons mòbils de molts berguedans i fins i tot, mitjans de comunicació. Aquest mitjà, va optar aleshores per no participar en la difusió de rumorologia que viola el dret a la intimitat de les persones.

Ara, la família de la jove s’ha pronunciat i ha assegurat que “condemnem i rebutgem fermament els atemptats de Barcelona i Cambrils, i ens solidaritzem amb les famílies i les víctimes que aquests han generat”. Al text expliquen que van arribar a la comarca fa 35 anys i en aquest sentit “aquest país també és la nostra pàtria, forma part de nosaltres i defineix la nostra identitat” i que per aquest motiu “a nosaltres també ens esgarrifa sols el fet de pensar en la possibilitat d’atemptar contra aquest o qualsevol altre territori del món”.

La família ha estat clara i sincera respecte la relació que la filla i Driss Oukabir tenien i confirmen que “havien mantingut una relació, la qual feia vora d’un any que passava per uns mals moments” i que per aquest motiu “el contacte entre ambdós van ser ben poc en les setmanes prèvies als fets ocorreguts” per reafirmar que la noia no té ni va tenir “cap implicació amb els actes”. També han aprofitat per lamentar i denunciar algunes situacions que han patit arran de la ràpida difusió que la notícia va tenir a la comarca, dient que “les trucades i la pressió van anar augmentant” i també “s’hi han afegit males mirades i comentaris despectius al carrer” i que fins i tot “algun dels integrants de la família ha perdut la seva feina”.

No obstant això, al text afirmen que el conjunt familiar “allarga la mà als conciutadans berguedans per trencar barreres, perdre la por, i respondre a totes aquelles preguntes sobre la nostra cultura o religió” i aprofiten per demanar “comprensió, respecte i convivència per a seguir sent veïns i veïnes, amics i amigues, com fins ara”.

La família clou el comunicat donant testimoni que els fets produïts “no representen ni la nostra cultura ni la nostra religió” i que “l’Islam és pau”. Per últim, també fan seva la crida que ha abraçat la població catalana de “no tenim por”.

Atemptat de Barcelona

Comentaris