Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga

El govern de Berga proposa traslladar l’arxiu i la biblioteca al convent de Sant Francesc

El govern de Berga proposa traslladar l’arxiu i la biblioteca al convent de Sant Francesc

L’Ajuntament de Berga medita traslladar la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i l’Arxiu Comarcal del Berguedà al convent de Sant Francesc. Així ho ha avançat aquest divendres al matí el diari Regió7 i ho ha confirmat posteriorment a l’Aquí Berguedà el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps. De moment, és una idea que, segons Camps, “està verda” però que, en cas de tirar endavant, dinamitzaria el sud del barri vell i convertiria el casc antic en “un pol cultural important”, ja que la biblioteca i l’arxiu passarien a ser veïns de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Teatre Municipal.

Actualment, la biblioteca és a l’edifici que fa cantonada entre la plaça Europa i el carrer Barcelona, just al costat del Consell Comarcal del Berguedà. Per la seva banda, l’Arxiu Comarcal s’ubica a l’interior del Pavelló de Suècia, a l’antiga zona de la caserna militar. La proposta de traslladar-los al convent encaixa amb la voluntat del consistori d’aprofitar l’equipament (cedit per part dels franciscans pels propers 25 anys) per convertir-lo en un espai cultural amb finalitats socials.

El projecte, però, sembla que va per llarg i el propi Camps veu complicat que es pugui executar abans del final del mandat. “És un procés llarg: cal fer un projecte que agradi més o menys a tothom, cal buscar finançament, cal licitar…”, recalca el regidor. A la vegada, el govern no tanca la porta a noves propostes per portar a terme al convent: “Que la proposta tiri endavant, s’ha de debatre a fons; potser algú fa una altra proposta que és millor i acabem optant per ella”.

Un equipament descomunal

El convent de Sant Francesc és immens. Té quatre plantes i, de moment, només s’ha acordat donar ús a la primera, que es convertirà en una exposició permanent de l’artista Joan Ferrer. La biblioteca hi encaixaria però el regidor Camps recalca que l’adequació d’un servei com la biblioteca en un espai com Sant Francesc és complexa. “Hem de valorar si es pot fer l’adequació i quant valdria. Estem parlant d’un edifici força vell“, ha explicat el regidor.

Però, més enllà de les reformes que pugui necessitar el convent per incorporar l’Arxiu Comarcal i la biblioteca, el govern de la CUP ha remarcat que la proposta no tirarà endavant si no hi ha consens polític. “El sentit comú ens empeny a treballar per un projecte que acontenti a tots els berguedans”, ha dit Camps.

biblioteca de Berga convent Sant Francesc CUP Oriol Camps

Comentaris