Fira Sant Jaume Prats 2018

Berga, Societat

L’Eix 3 Branques impulsa un setembre comercial i cultural per donar visibilitat al petit comerç de Berga

L’Eix 3 Branques impulsa un setembre comercial i cultural per donar visibilitat al petit comerç de Berga

Fomentar el comerç de proximitat i donar visibilitat a les entitats berguedanes vinculades a la música i la dansa. Aquest és l’objectiu de l’Ajuntament de Berga i l’Eix 3 Branques de Berga Comercial, que impulsen una acció comercial i unes jornades de presentació de danses i balls durant la primera quinzena de setembre.

D’entrada, la trentena d’establiments adherits a l’Eix 3 Branques, que inclou els comerços del carrer del Roser, el passeig de la Pau, la Gran Via, la carretera de Sant Fruitós, la Font del Ros i altres zones properes, sortejaran lots de regal valorats en més de 1.000 euros entre els clients que hagin realitzat les seves compres en aquests establiments entre l’1 i el 15 de setembre. La presidenta de l’Eix, Irene Traserra, ha explicat a aquest diari que la iniciativa és “una bona manera de fer-nos veure i donar a conèixer el petit comerç que hi ha a la ciutat”.

L’Eix 3 Branques està format per tota mena d’establiments, des de botigues de roba fins a carnisseries, passant per restaurants o centres de cosmètica. Per això, els lots de productes que se sortejaran entre els compradors comptaran amb productes de tota mena de gremis. Els guanyadors del sorteig es donaran a conèixer a través d’un sorteig públic que es farà el 15 de setembre a la plaça dels Països Catalans.

Dansa i balls als Països Catalans

A banda de la iniciativa de dinamització comercial, Traserra ha explicat que l’Eix 3 Branques ha volgut “vestir” la idea amb unes jornades de caire festiu que mostraran la diversitat d’entitats de balls i danses de la ciutat. En concret, entre el 12 i el 15 de setembre, de 2/4 de 6 a les 7 de la tarda, hi haurà actuacions de la Colla Cop de Garrot (12/09), Amèlia Alvera de l’Associació Catalana de Dansa Lliure (12/09), de la parella de balls de saló Joan Boixader i Rosanna Camprubí (13/09), l’entitat de Balls en Línia de Berga (13/09), l’Escola de Ballet i Treball Corporal Mª Alba (14/09), l’Associació Country Granger’s del Berguedà (14/09), la Colla Sardanista Cim d’Estela i la Colla Brots del Cim (15/09) i l’Esbart Dansaire Queralt (15/09).

Pots consultar tots els actes de la iniciativa de balls i danses a la plaça dels Països Catalans al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

Un moment delicat pel petit comerç

La presidenta de l’Eix 3 Branques ha assegurat que iniciatives com aquesta són necessàries per intentar que el petit comerç berguedà sobrevisqui davant la gran oferta que hi ha a la ciutat. “Hi ha molta oferta i crec, personalment, que no hi ha tanta demanda”, ha dit Traserra. Per això, ha dit la botiguera, accions comercials com aquesta “fan un bé” al petit comerç davant la gran quantitat de supermercats que hi ha a la zona.

Ajuntament de Berga Eix 3 Branques Irene Trasserra

Comentaris