Fira Sant Jaume Prats 2018

Berga

La papereta més dolça de Catalunya s’imprimeix a Berga

La papereta més dolça de Catalunya s’imprimeix a Berga

Divendres 8 d’agost. Hora de dinar, hora del telenotícies. Les notícies sobre el Parlament ocupen bona part de l’actualitat catalana. La llei del Referèndum ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional i la de Transitorietat probablement ho estarà en poques hores. Malgrat tot, el Govern català segueix decidit a organitzar el referèndum i les paperetes electorals comencen a difondre’s pels mitjans de comunicació.

La televisió fa arribar la primera imatge d’una papereta pel referèndum de l’1 d’octubre a casa de l’Albert Dorna, el pastisser de la Dolceria Pujol de Berga. Havia d’agafar vacances la setmana següent però encara tenia el cap a la feina. Bé, el cap a la feina i els ulls a la televisió. I del referèndum en va fer xocolata.

“Cap a la botiga, que se me n’ha acudit una de bona”, devia pensar. I tant si ho era, de bona. Va agafar una tauleta de xocolata blanca, llisa, sense els típics quadradets de relleu, i hi va estampar una papereta amb sucre. El resultat: el vot més dolç de Catalunya.

albert-dorna-dolceria-pujol

El pastisser Albert Dorna, amb les paperetes de xocolata blanca. MARC CANTURRI

El que va començar com “una conya” s’ha convertit en un boom a les xarxes socials. L’Albert va penjar una fotografia de la papereta de xocolata als comptes de la botiga. En qüestió de dues hores, la papereta havia donat la volta al món. Se li girava feina. Trucades de tota mena de llocs. La gent volia tenir una tauleta de xocolata del referèndum a casa. A més, tot just era l’inici d’un cap de setmana de pont i s’auguraven uns dies de degoteig constant a la botiga després de l’última creació del seu pastisser.

Així ha estat. En cinc dies l’Albert Dorna ha fet varis centenars de tauletes. De fet, ni ell mateix sabria donar una xifra. Ha estat un no-parar i ha perdut el compte. La idea ha agradat a tothom, tant els del ‘Sí’ com els del ‘No’, i és que la papereta no es mulla. Ni el ‘Sí’ ni el ‘No’ estan marcats. Això ja és al gust del consumidor. “En cap moment he volgut posicionar-me fent la xocolata”, assegura el pastisser.

Ha rebut trucades de València, de gent que no vol la independència però que l’ha felicitat per “l’humor amb el qual ens prenem l’actualitat”. La idea ha calat en molts catalans, més enllà de la seva ideologia. Han passat per la botiga gent de les terres de l’Ebre, de Terrassa, de Lleida i de molts altres llocs del país. Una feinada per a l’Albert, que reconeix que l’ha tingut tancat a la botiga pràcticament tot el cap de setmana: “Aquest any no he pogut baixar a Barcelona, a la Diada; havia de fer xocolata”.

dolceria-pujol

Albert Dorna Dolceria Pujol paperetes referèndum xocolata

Comentaris