Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga, Política

Un 94,8% dels votants a Berga es decanta pel ‘Sí’ a la independència, mentre que un 3% ho fa pel ‘No’

Un 94,8% dels votants a Berga es decanta pel ‘Sí’ a la independència, mentre que un 3% ho fa pel ‘No’

Un 94,8% de les persones que han votat a Berga en el referèndum de l’1 d’octubre s’han decantat pel ‘Sí’. Els 7.522 vots positius ha guanyat de manera aclaparadora per sobre dels 240 vots pel ‘No’, que s’han quedat al 3,02%. A banda, hi ha hagut 85 vots en blanc i 88, nuls.

Pel que fa a la participació, el funcionament del vot universal fa que no es pugui comptabilitzar: hi ha gent que no forma part del cens i ha votat a Berga, i hi ha berguedans que han votat en altres poblacions.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha valorat la jornada com una experiència “extraordinàriament positiva”. En la línia del que ja havia dit al migdia, Venturós ha recalcat que els percentatges de participació són molt elevats i això “demostra que hi havia una voluntat popular de decidir el futur a través d’un referèndum com el d’avui”.

Una resposta “brillant”

Venturós ha destacat la resposta del poble davant “uns nous atacs de l’Estat”. “La defensa dels col·legis ha estat brillant, com també ho ha estat la custòdia i la resposta del poble durant tot el cap de setmana”, ha dit. Per tot plegat, l’alcaldessa ha reconegut que se sent “enormement orgullosa de Berga, el Berguedà i els catalans i catalanes” i ha agraït a tots els participants la seva “mobilització en pro d’un dret bàsic i inalienable”.

Pel que fa al futur, Venturós ha preferit gaudir del moment i fer una crida a la població a fer el mateix. “Això d’avui és una lliçó que ha de quedar en la memòria de tots els catalans i catalanes i avui ho hem de celebrar; demà ja pensarem com construïm la nova república, si el ‘Sí’ acaba guanyant de manera tan aclaparadora com sembla que ho farà”, ha recalcat.

referèndum

Comentaris