Berguedà Telecom

Berga

El Consell Comarcal instal·la portes de ferro al camí entre Pedret i Cal Rosal per barrar el pas a vehicles

El Consell Comarcal instal·la portes de ferro al camí entre Pedret i Cal Rosal per barrar el pas a vehicles

El Consell Comarcal del Berguedà ha instal·lat dues portes de ferro al camí entre Pedret i Cal Rosal per tal de barrar el pas als cotxes que pretenguin transitar-hi. La mesura, que ha estat presentada aquest matí pel conseller Francesc Xavier Francàs, s’ha pres després d’uns darrers mesos protagonitzats pel vandalisme a la zona.

Fa unes setmanes un cotxe es va encastar volgudament contra les portes de fusta que fins ara i les va destruir. Des d’aleshores, el trànsit rodat hi podia tornar a circular i, dies després, algú va robar la placa solar que permet il·luminar el túnel gran que hi ha al camí. De moment, però, no s’impulsaran noves mesures de seguretat, més enllà de les noves tanques de ferro que impedeixen la circulació de qualsevol vehicle.

Estic amb tu

El camí entre Pedret i Cal Rosal és un dels més transitats de la comarca com a via de passeig o esport. Cada dia són moltes les persones que l’aprofiten per a hàbits saludables i, per això, tant l’acció contra les portes com el robatori de la placa posaven en risc tots aquells berguedans que hi transitin en hores de foscor.

Amb les noves portes i la substitució de la placa, els perills s’haurien d’esvair. Segons ha explicat el conseller Francesc Xavier Francàs, la instal·lació de les noves tanques, sumada a una sèrie de treballs en el paviment, ha requerit una inversió d’uns 30.000 euros. Tenint en compte que fa un temps ja es van destinar uns 30.000 euros més a aquest camí, a dia d’avui el Consell ja n’hi ha posat uns 60.000.

Cal Rosal Consell Comarcal del Berguedà Francesc Xavier Francàs Pedret

Comentaris