Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Política

La Generalitat admet errades en els resultats definitius de l’1-O en quatre pobles del Berguedà

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha admès una sèrie d’errades en els resultats definitius del referèndum de l’1-O a la comarca del Berguedà. En concret, es van intercanviar les dades de quatre municipis. En el moment de publicar la informació, la redacció de l’Aquí Berguedà va detectar dues errades, a la Nou de Berguedà i a la Pobla de Lillet, però finalment l’embolic ha resultat ser més gran.

Segons ha admès la Generalitat, els resultats definitius de la Nou de Berguedà eren de la Pobla de Lillet; els de la Pobla, eren  de la Quar; els de la Quar, de l’Espunyola; i els de l’Espunyola, de la Nou de Berguedà. D’aquesta manera, els percentatges que aquest mitjà va recollir en un mapa canvien substancialment. A la Nou, la participació real va ser d’un 111,3%, mentre que el ‘Sí’ va guanyar de forma aclaparadora amb un 93,9% dels vots. A la Quar, hi va haver un 85% de participació i la votació va ser unànime: 100% pel ‘Sí’. A la Pobla de Lillet, hi va haver un 68,9% de participació i un 93% dels votants va donar suport a la independència de Catalunya. I finalment, a l’Espunyola la jornada es va tancar amb un 144,7% de participació i un 95,9% de vots pel ‘Sí’.

Estic amb tu

Convé recalcar que el sistema del cens universal fa que en alguns municipis, sobretot al nord de la comarca, la participació superi el cens municipal i, per tant, sigui superior al 100%. En aquests casos, es van registrat un nombre important de vots exercits per a persones que no estan empadronades al municipi on es van expressar.

La revista Aquí Berguedà del mes d’octubre s’ha imprès aquest cap de setmana i al llarg d’aquesta setmana estarà disponible en els diferents comerços de la comarca. La fe d’errades de la Generalitat no ha arribat fins avui i, per tant, el mapa que apareix en la revista en conté errades en els resultats definitius de la Quar i l’Espunyola. En canvi, sí que són correctes les dades de la Pobla i la Nou, ja que la redacció es va adonar de les incongruències i es va basar en les dades proporcionades pels ajuntaments.

Els resultats definitius reals són aquests:

mapa-1

Comentaris