Fixa t Berguedà

Berga, Cultura

La Fira del Joc i de Nadal de Berga tallarà la circulació al Vall i aprofitarà l’espai per fer nous jocs

La Fira del Joc i de Nadal de Berga tallarà la circulació al Vall i aprofitarà l’espai per fer nous jocs

L’Ajuntament de Berga i la Companyia de Jocs l’Anònima organitzen per cinquè desembre consecutiu la Fira del Joc i de Nadal de Berga. Serà el proper 6 de desembre, el primer dels cinc dies de pont de la Puríssima d’aquest any. El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha explicat en roda de premsa que l’activitat és “un esdeveniment consolidat que molta gent espera des de fa setmanes” i, per tant, l’Ajuntament “no pot fer altre cosa que donar-li suport”. Com l’any passat, s’hi destinaran uns 4.500 euros de fons municipals.

La principal novetat d’aquesta edició és que guanya espai. Fins ara, jocs, botiguers i paradistes de Nadal ocupaven l’amplada del passeig i les carpes habilitades per a l’ocasió. Aquest any, en canvi, l’Ajuntament, seguint la dinàmica d’altres fires, prohibirà la circulació i l’estacionament en el carril lateral del passeig de la Indústria per tal que l’espai sigui inclòs dins la fira. “És una manera d’acostar els comerços, bars i restaurants a l’activitat que hi ha al passeig”, ha dit Ribera.

Aquesta mesura, a més, l’aprofitarà l’organització per muntar a la carretera, just davant dels bars i comerços, “jocs que necessiten espai i no cabien a la carpa”. Per això, aquest any hi haurà més jocs que mai. L’espai ho permet i la idea permet “complementar el que es fa a les carpes”, ha dit Òscar Garcia, de la Companyia l’Anònima.

Garcia ha explicat que la fira seguirà l’estructura habitual, amb tres grans espais diferenciats: la carpa de jocs, l’espai de productes de Nadal i la zona de botiguers i assessors del món del joc. “És una estructura que ens funciona i la tendència és d’anar incorporant cada cop més jocs”, ha dit Garcia. A banda, hi haurà una trentena de voluntaris que vetllaran pel correcte desenvolupament de l’activitat a l’espai dels jocs.

Estic amb tu

catxo-fira-joc-berga

Ajuntament de Berga Companyia de Jocs l'Anònima Fira del Joc i de Nadal Francesc Ribera Òscar Garcia Passeig de la Indústria

Comentaris