Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Empreses, Gironella

Balvitex ampliarà la fàbrica de Viladomiu Nou i crearà una quinzena de llocs de treball

Balvitex ampliarà la fàbrica de Viladomiu Nou i crearà una quinzena de llocs de treball

Gironella modificarà el pla urbanístic (POUM) per tal que l’empresa Balvitex SL, ubicada a Viladomiu Nou, pugui ampliar la seva fàbrica, crear dues noves línies de producció i generar una quinzena de llocs de treball. Balvitex fa 24 anys que fabrica filats i torçats sintètics a la colònia: hi té quatre línies de producció per a diferents colors, i ara en vol obrir dues més per a noves gammes, segons ha confirmat a l’Aquí Berguedà el gerent de l’empresa, Joan Miquel Canal.

El ple d’aquest gener a Gironella va aprovar la modificació del POUM per “ajustar-lo a la realitat”, ja que data de l’any 2003, segons expliquen fonts de l’Ajuntament. L’alcalde, David Font, va destacar en el plenari que la modificació urbanística permetrà “recuperar edificis sense activitat productiva, guanyar espai industrial al municipi i crear zones verdes”. A banda, l’empresa haurà d’abonar una compensació de 16.000 euros a les arques municipals.

L’oposició es va abstenir en la votació. El regidor Marc Rojas (ERC) va posar en dubte que aquesta modificació tingui interessos públics. En la rèplica, l’alcalde Font va explicar que l’ampliació de la fàbrica de Balvitex assegurarà “l’activitat econòmica al municipi” i generarà llocs de treball.

Des de Balvitex, Canal ha reconegut que el Berguedà és “un bon lloc per seguir creixent”, ja que és “una zona tèxtil” i ha elogiat la feina de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà: “fan cursos de formació per a gent del sector de la filatura que ens ajuden a “trobar personal format”.

Estic amb tu

Ajuntament de Gironella Balvitex Balvitex SL David Font Joan Miquel Canal tèxtil Viladomiu Nou

Comentaris