Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Bagà, Cultura

La segona torre de 7 de la temporada acosta els Castellers de Berga al concurs de Tarragona

La segona torre de 7 de la temporada acosta els Castellers de Berga al concurs de Tarragona
Moment final de la torre de 7 a Bagà. JOSEP PONTIROCA

La segona torre de 7 de la temporada cau a Bagà. Els Castellers de Berga s’han apropat aquest cap de setmana al Concurs de Castells de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona amb una gran actuació a l’Alt Berguedà. Han descarregat la torre, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla a la plaça Porxada, en el marc de la Setmana Medieval de Bagà. També hi eren els Margeners de Guissona i els Castellers de Castelldefels, que van descarregar construccions de 6 pisos.

La colla berguedana, però, fa un pas important per ser a Tarragona el proper 6 d’octubre. Cada dos anys se celebra el conegut Concurs de Castells. Les 12 colles amb millors puntuacions entre el 31 d’agost del 2017 i el 31 d’agost del 2018 es classifiquen per la gran jornada de diumenge 7 d’octubre. Les 18 següents, per a la jornada de dissabte 6 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça.

Ara mateix els Castellers de Berga estan a les portes d’entrar a la jornada del dissabte. Si no ho fan, participaran en la sessió del concurs a Torredembarra el 30 de setembre. Per sumar més punts i entrar a la Tarraco Arena Plaça, els de la camisa blava tenen la diada del 6è aniversari, el 14 de juliol, a Berga. Passada aquesta diada, la colla descansarà fins al setembre però no serà fins el 31 d’agost que se sabrà quines colles es desplaçaran a Tarragona i quines a Torredembarra.

Dinar de 150 persones al poble més petit de Catalunya

La jornada castellera a Bagà es va tancar amb un dinar popular, guerra d’aigua i sessió de punxadiscos amb PD Nanfu & Salasxic al poble veí, el més petit de Catalunya: Gisclareny. Hi van participar unes 150 persones. Tota una fita en un poble on oficialment hi ha 27 persones censades.

 

Bagà Castellers de Berga Concurs de Castells Plaça Porxada torre de 7

Comentaris