Futbol, CE Berga

El Berga venç el Sallent amb una jugada de pissarra i una genialitat d’Edu Vila (2-1)

El Berga venç el Sallent amb una jugada de pissarra i una genialitat d’Edu Vila (2-1)

El partit de la primera volta a Sallent era l’únic derbi intercomarcal que se li havia resistit al Berga aquesta temporada. Els compromisos contra els altres rivals veïns -Gironella, Roda de Ter i Vic Riuprimer- s’havien decantat a favor del bàndol berguedà. Era una espina clavada que aquest diumenge es podia esterilitzar, i així ha estat: el Berga s’ha imposat al Sallent per un ajustat 2 a 1 en un partit molt seriós però ensopit en què una jugada d’estratègia i una delicatessen d’Edu Vila han estat suficients per sumar els tres punts.

A la primera meitat, les ocasions han brillat per la seva absència. El joc no ha estat gaire vistós i la pilota ha anat d’una banda a l’altre durant llargues estones de partit. La intensitat i la batalla al mig del camp han estat les protagonistes dels primers 45 minuts. Tant el Berga com el Sallent van apostar pel joc directe a base de pilotes a l’esquena de les defenses rivals, però l’estratègia no ha acabat de rutllar en cap dels dos bàndols.

De fet, el primer temps hagués acabat amb un pobre 0 a 0 si no fos per la treballada estratègia a pilota aturada dels berguedans. Al minut 40 i en una jugada de pissarra, Joan Noguera ha servit de córner en curt, Sergi Ruiz ha controlat i ha fintat cap a la línia de fons i ha enganyat per complet el sallentí que el pressionava. Ruiz ha centrat cap al bell mig de l’àrea petita i des d’allà Xavi Carreras ha rematat a plaer, lluny de l’abast del porter del Sallent. No hi ha hagut temps per gaire més i amb l’1 a 0 s’ha arribat al descans.

berga-sallent-2

La rematada de cap de Carreras que ha suposat l’1 a 0 / Aleix Camprubí

Vídeo del primer gol del Berga / AUTOR: Lluís Minoves

A la represa, el Berga ha avançat una mica més la línia de pressió i ben aviat ha obtingut el premi que buscava. Al minut 51, una recuperació d’Edu Vila en zona perillosa ha deixat el migcampista del Berga en posició franca per xutar, però el que ningú s’esperava és que ho fes amb una deliciosa vaselina per sobre el porter. El 2 a 0 donava certa tranquil·litat al Berga per encarar els gairebé 40 minuts que restaven de partit.

Però no estava fet, ni molt menys. Ni tan sols l’expulsió del jugador sallentí Carles Pladevall al minut 60 de partit ha servit per matar el Sallent, que ho ha intentat sense massa encert fins el xiulet final. El Berga, però, ha estat més perillós i ha tingut nombroses ocasions clares de gol. La més destacada, una gran jugada combinativa entre Noguera, Sergi Ruiz i Dalmau que el porter ha desviat a córner.

Malgrat tot, el tercer gol no arribava i el Sallent, sense crear massa perill, seguia amb opcions. Unes opcions que es multiplicarien al minut 85, quan el visitant Xavi Boltor, el més baixet de la classe, ha rematava amb el cap sense cap mena d’oposició una falta lateral per col·locar un 2 a 1 en el marcador que posava els nervis al cos dels berguedans. En els darrers minuts el Berga n’ha tingut alguna per fer el tercer i el Sallent ho ha provat però no ha inquietat més la porteria defensada per Dani Peralta.

El post-partit: Berga 2 Sallent 1

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“No crec que hagi estat un final de partit com el del dia del Terrassa. Hem estat molt millor. Aquell dia hi va haver una baixada molt més gran. Però hem de mirar de no tirar-nos tant enrere i anar una mica més a dalt. Era evident que ells havien d’anar a buscar el gol i que avançarien línies però ens han marcat en l’única que han tingut. No m’ha agradat. Tot i això, l’equip està treballant bé i avui hi ha hagut rotacions que han funcionat. Ara, la lliga s’anirà compactant cada cop més, tant per dalt com per baix. La tònica és que els equips de dalt els costa guanyar i els de baix treuen punts complicats. Això serà llarg però si aconseguíssim guanyar a Caldes seria un pas ferm per col·locar-nos a la part alta.”

edu-vila-rodonaEdu Vila Jugador del Club Esportiu Berga

“Just avui miràvem les classificacions i els possibles descensos compensats. Pel que sembla la nostra categoria podria ser que en baixessin fins a 7. Per això hem d’aprofitar aquest tram de lliga on els de dalt els costa guanyar i de baix guanyen. Tres punts et mantenen a dalt però perdre et complica les coses, i l’únic que demanàvem era intensitat. Tot i que ens han fet un gol que no ens el poden fer mai -el jugador més petit de l’equip, de cap, a pilota aturada i lliure de marcatge- l’equip ha treballat bé i al final hem aconseguit els tres punts, que és l’important. A nivell personal, a la primera part m’he vist una mica desubicat però a la segona els hem pressionat més a sobre i m’he començat a sentir molt més bé. El gol penso que és una recompensa al treball que s’ha fet durant els 90 minuts.”

FOTO. La vaselina d’Edu Vila que ha fet pujar el segon gol en el marcador / Aleix Camprubí

CE Sallent Eduard Vila Joan Prat Segona Catalana

Comentaris

Entre Rivals

Som Entre rivals, el portal d'informació esportiva de la comarca del Berguedà