General

Avià commemora els 1.100 anys de la consagració de la parròquia del municipi

La guerra civil va fer desaparèixer bona part de la documentació que conservava la parròquia d’Avià. I la història de l’església, lligada a la del municipi, té ara grans forats. No han arribat fins al segle XIX algunes dades sobre naixements i defuncions, que es guarden en les actes de la parròquia. I, per tant, les llacunes no són només en la informació sobre el patrimoni de l’Església, sinó també sobre la vida quotidiana dels avianesos al llarg dels segles.
Tot i les dificultats per la falta de documentació, mossèn Ramon Viladés ha aconseguit teixir una història de la parròquia d’Avià des del moment de la consagració, l’any 907, fins a l’actualitat. I l’ha escrita en un llibre, que es presenta diumenge, a les 12 del migdia, a l’Ateneu d’Avià. Són 1.100 anys de la història d’Avià, que es complementen amb una visió panoràmica de l’entorn.
A més de la presentació, diumenge al migdia, a la tarda, hi haurà una missa i, abans, l’Agrupació Teatral Avianesa farà una lectura de l’acta de consagració de la parròquia, amb vestits de l’època.

Comentaris