Els Pastorets de l’Ametlla de Merola rebran aquest any la Creu de Sant Jordi

Els Pastorets de l’Ametlla de Merola rebran la Creu de Sant Jordi. És la distinció de la Generalitat a les persones i entitats que han contribuït a la vitalitat cultural del país. Els històrics Pastorets de l’Ametlla ja feia uns anys que havien sol•licitat el reconeixement, i ahir a la tarda la conselleria de Cultura va comunicar a l’entitat que la distinció arribarà aquest 2007.
Han donat suport a la candidatura nombroses persones i entitats, entre les quals la família fundadora de la colònia industrial de Puig-reig, i l’actual conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Trasserras. Ho ha explicat a Ràdio Berga Pere Boixadera, de l’Associació de Veïns de l’Ametlla i de la comissió organitzadora dels Pastorets.
Els Pastorets de l’Ametlla de Merola tenen 128 anys d’història, i són obra de dos fills de la colònia, Francesc d’Assís Picas, autor del text, i Josep Conangla, de la música. Aquestes són, precisament, les particularitats de l’espectacle, que el diferencien d’altres Pastorets catalans. Les cançons, les va arranjar el compositor Carles Casas l’any 1992.
Els impulsors dels Pastorets consideren que la Creu de Sant Jordi és una alegria moral, i que servirà d’impuls per a les representacions nadalenques.
Ara, el gran objectiu dels Pastorets de l’Ametlla de Merola és poder disposar d’un teatre nou. L’última remodelació es va fer l’any 1949, i va posar al dia la platea i l’amfiteatre perquè hi poguessin seure unes 600 persones. Des de llavors, el teatre no ha patit cap obra important de millora i, ara, els promotors dels Pastorets ja han fet servir alguns diners que tenen en subvencions per redactar l’avantprojecte de reforma integral de l’edifici.

FOTO: www.ametllademerola.com