Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’Ajuntament de Gironella promet que en els propers dies comunicarà una decisió sobre l’ampliació del CEIP Gironella

Pares i professors del CEIP Gironella reclamen a l’Ajuntament, tal com us avançàvem aquesta setmana des d’aquesta emissora, que desencalli la decisió que ha de permetre ampliar el centre. L’escola s’ha fet petita per als 170 alumnes que hi ha actualment, distribuïts en sis grups de primària i tres més de l’etapa infantil, i pares i professors diuen que l’ampliació s’ha de fer el més aviat possible. El problema amb què topen però és que l’equip de govern no es posa d’acord si s’ha d’ampliar el centre actual o bé construir un nou edifici en un altre indret. Tot i que fa quatre anys que està presa la decisió de fer un nou edifici, els dos integrants del govern local, ERC i CiU, divergeixen sobre el lloc on s’ha d’instal·lar. Els regidors republicans defensen una nova ubicació, mentre que els convergents són partidaris de fer-la en el mateix lloc.
La regidora d’Educació, Lourdes González (ERC), ha remarcat que per a ella, i per l’equip de govern en general, l’ampliació del CEIP Gironella és una prioritat. Ha dit que és una de les grans obres d’aquest mandat, i que per això, no es vol prendre una decisió de forma precipitada. Si encara ara no s’ha pres, ha assegurat, és perquè no s’ha trobat un punt d’acord, i no pas per falta d’interès.
De tota manera, la regidora Lourdes González també ha reconegut que és un tema que s’ha de desencallar urgentment i que no es pot allargar més. Ha dit que en els propers dies s’ha d’arribar a un acord per donar llum verda a l’ampliació del CEIP Gironella, ja que opina, igual que professors i pares del centre, que cal una nova escola. El menjador és petit, la biblioteca també, el material de l’aula científica s’ha de guardar en caixes perquè no hi ha cap sala específica per tenir-lo, i l’escola no disposa de gimnàs. L’ampliació és una necessitat. Hi coincideixen uns i altres.
Les reunions previstes per aquests propers dies han de fer decidir si l’ampliació del CEIP Gironella es fa a les dependències actuals o bé si es construeix un nou edifici en un altre punt de la vila, que seria a la zona del pavelló. Segons la regidora d’Educació en els propers dies, aquest mateix gener, s’haurà determinat com es farà i on es farà l’ampliació del centre escolar.

Comentaris