General

La Festa de l’Arròs de Bagà reparteix 250 quilos d’arròs entre milers de visitants

La tradicional festa de l’Arròs de Bagà va tornar a aplegar ahir milers de persones de la vila i de fora a la plaça Porxada de Bagà. En total es van cuinar 250 quilos d’arròs amb la finalitat de poder repartir unes 2.500 racions entre els assistents. L’arrossada no és la única protagonista de la festa, i és que la celebració no seria el mateix sense els també tradicionals ballets de l’Esbart Cadí.
Entre les persones que van acostar-se a Bagà per veure el ball Cerdà i assistir a la festa de l’arròs, hi havia la consellera de Justícia Montserrat Tura, que va destacar la importància cultural de festes com aquesta. Tura també va lamentar que les institucions encara no han pres la consciència suficient de que si es deixen perdre festes com aquesta, es perden les arrels del poble i va explicar que la clau de l’èxit d’una festa tan arrelada com l’Arròs de Bagà es deu a la perseverança del poble. La proximitat de les eleccions van acostar fins a Bagà altres polítics com Manuela de Madre (PSC) i Pere Macias (CiU).
L’Arròs de Bagà es remunta al moment de la fundació de la vila, pels volts del segle XIII, en que es va començar a fer l’anomenat ‘àpat dels pobres’.

Comentaris