General

Pràcticament tot el Berguedà es queda sis hores sense servei de telefonia

El Berguedà ja torna a tenir línia telefònica. Després de 6 hores sense senyal de la línia de telefonia fixa, per tant també sense Internet, i sense cobertura de mòbil, s’ha restablert el servei, i a partir de les 10 de la nit ha començat a tornar-hi a haver línia a la major part de la comarca.
El tall ha estat conseqüència d’una averia amb origen entre Navàs i Puig-reig, a causa d’una voladura d’unes obres de condicionament de la C-16 a l’entrada de Navàs nord (a la Granota, concretament), que ha malmès un cable de fibra òptica.
L’avaria ha afectat, des de les 4 de tarda, aproximadament, molts ciutadans, a nivell d’usuari, de comerços i empreses, i també de serveis. Comerços que no han pogut cobrar amb targeta, empreses que no han pogut treballar per Internet, i sobretot, els principals perjudicats han estat els serveis mèdics, que no podien atendre les trucades dels pacients. En aquest sentit, s’ha fet la crida que les persones que es trobessin amb una urgència i no poguessin trucar a l’hospital, al metge o al CAP o ambulatori, que marquessin el 112, que és el número d’emergències al qual s’hi pot trucar per qualsevol incidència encara que no hi hagi cobertura. Ho explicava en declaracions a Ràdio Berga, Josep Vidal, que exerceix de metge a la zona nord de la comarca, a Guardiola de Berguedà i Bagà.
A més, la Policia Local de Berga també ha facilitat un número que va per satèl·lit, per casos d’emergència, el 00871762956470.
Telefònica ha informat que una línia alternativa ha permès solucionar el problema i restablir el servei al Berguedà.

Comentaris