Cars Berga

General

Avià vol convertir l’edifici de les Escoles Velles en una hotel d’entitats

L’Ajuntament d’Avià pretén rehabilitar l’edifici de les Escoles Velles per poder disposar de sales polivalents i una sala d’actes, i d’aquesta manera treure profit a l’equipament. L’immoble, situat al centre del nucli antic del poble, està en molt males condicions i necessita una intervenció urgent. Per això, l’equip de govern ha sol·licitat una subvenció al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, el PUOSC, per poder finançar aquesta obra i convertir l’edifici en un hotel d’entitats.
La redacció del projecte, que va a càrrec de l’arquitecte Mireia Basora, s’està acabant d’enllestir, tot i que ja s’han definit algunes de les característiques bàsiques del projecte. El pressupost serà d’uns 700.000 euros. Una xifra força elevada perquè es tracta d’un edifici gran i que requereix moltes millores. Per portar a terme el projecte l’Ajuntament depèn d’ajuts econòmics per part de la Generalitat. Necessita rebre una subvenció per poder fer front a l’obra.
A l’edifici de les Escoles Velles d’Avià hi havia hagut l’Ajuntament, el pis del mestre i l’escola dels nens, i l’escola de les nenes i el pis de la mestra. Des que fa 25 anys va deixar d’acollir les escoles i les dependències municipals, l’edifici ha estat infrautilitzat. Actualment, acull el servei de correus, el Casal de Joves d’Avià i algunes entitats utilitzen algunes sales. L’alcalde destaca que és un patrimoni del poble que no es pot deixar perdre.
La recuperació de l’edifici de les Escoles Velles és, juntament amb el pavelló municipal, una de les prioritats de l’Ajuntament. A més, la creació d’un espai per a les entitats i associacions del poble era una de les demandes d’aquest col·lectiu, que a Avià és força nombrós.
En total, l’Ajuntament d’Avià ha demanat subvencions al PUOSC per a diferents projectes per un pressupost de més d’un milió d’euros, i entre els quals s’inclou aquesta rehabilitació de les Escoles Velles.

Comentaris