Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Puig-reig aprova un pressupost de 6,6 milions d’euros per aquest any

L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat els pressupostos per aquest 2008. L’equip de govern, d’ICV i CiU, ha apostat per una partida de pressupost ordinari i d’inversions de 6,6 milions d’euros. En l’apartat d’inversions destaquen partides per a obres que s’han de fer al municipi, com ara per posar plaques solars fotovoltaiques al sostre de l’Ajuntament, segons ha destacat l’alcalde de Puig-reig, Saturnino Domínguez.
Per a les plaques solars es preveu un pressupost de 160.000 euros i també hi ha una partida oberta per la futura llar d’infants municipal de Puig-reig, entre d’altres.
L’aprovació dels pressupostos de Puig-reig, que s’ha fet aquesta setmana en un ple extraordinari, no ha comptat amb el suport dels dos grups a l’oposició: el PSC i ERC. Tant la regidora socialista Laura Parramona com el republicà Pep Clotet, consideren que el pressupost que ha plantejat l’equip de govern de Puig-reig ‘és poc realista’ i ‘no s’adiu a les necessitats del poble’.
Per a ERC és clau que el municipi disposi d’una sala polivalent per a les entitats i el regidor lamenta que se n’hagi prescindit. Aquest és només un dels aspectes pels quals Pep Clotet va votar en contra dels pressupostos, però hi ha altres motius. Per exemple, en l’apartat de despeses ERC lamenta que les despeses dels càrrecs electes augmentin un 82%, ja que consideren que en tot cas l’increment hauria d’haver estat gradual durant el mandat. I pel que fa les inversions, l’argument de Clotet és que l’Ajuntament ‘vol estirar més el braç que la màniga’, referint-se a què l’Ajuntament es refia d’uns diners que s’han de rebre de l’alineació d’una parcel•la però que segons ERC no hi ha la garantia que es pugui vendre dins d’aquest període.
Altres punts que ERC no veu de bon ull són l’apartat d’infraestructures, que creu que neix curta ja que s’ha reduït gairebé la meitat, passant de 388.000 euros a 200.000. Tampoc estan d’acord amb la retallada del pressupost per a festes a més de la meitat; i amb el fet que cultura, diuen, només augmenti un 11%, i a Joventut també s’hi destini una quantitat petita diners. Consideren que és poc; i més tenint en compte que la partida d’ensenyament, la de comerç i turisme i la de medi ambient pateixen un augment molt gran. Per altra banda, ERC critica també, igual que el PSC, que en les despeses pel teatre de l’Ametlla no hagin previst la part que l’equip de govern està compromès a posar si vol rebre l’ajut de la Generalitat. Es tracta d’un total de 700.000 euros.

Comentaris