General

Avià redissenya la seva principal urbanització amb menys habitatges, menys blocs i vials més amples

L’Ajuntament d’Avià ha donat a conèixer com serà la nova urbanització Avià Centre. Es tracta d’un polèmic projecte que l’equip de govern, del PSC, va fer aturar quan va prendre el poder a CiU, l’any passat. Es considerava un projecte massa agosarat i hi ha hagut canvis. Els més destacats són que es redueix el nombre d’habitatges i que es canvia la seva tipologia. És a dir, dels 221 habitatges que es preveien, finalment se’n faran 200, i no seran tot blocs de pisos sinó que seran vivendes unifamiliars i bifamiliars. A més, no es contemplava que n’hi hagués de protecció oficial i ara, un 10% ho seran; per tant, 20 habitatges, tal com ha confirmat l’alcalde d’Avià, Ramon Orriols.
L’alcalde també ha destacat que els vials que es facin un cop s’edifiqui la nova urbanització seran més amples i hi haurà més espai per a serveis. En total, estem parlant d’uns terrenys que superen les 4 hectàrees, en què s’hi faran nous habitatges, nous serveis i fins i tot s’hi encabiran nous equipaments, com ara el pavelló. Es tracta d’un projecte de gran envergadura, una obra que no només canviarà la imatge del centre d’Avià sinó que determinarà el futur creixement del municipi. Els nous pisos implicaran un creixement de la població i per tant la necessitat de més serveis i prestacions, que també s’han hagut de contemplar en el projecte que ha elaborat l’equip de govern.
Un altre dels canvis pels quals han optat els socialistes d’Avià és fer la urbanització Avià Centre en dues fases i no començar la segona fins que un 40% dels habitatges de la primera fase estiguin venuts. D’aquesta manera s’allarga el termini d’execució del projecte. Una obra en què segons les previsions de l’alcalde no s’hi començarà a posar la primera pedra fins d’aquí a uns dos anys, i que després, per acabar-lo, poden passar uns 8 anys. Ara, el proper pas és l’aprovació provisional del projecte, que és previst que es faci en els propers dies. Després, passarà a Urbanisme. I posteriorment s’haurà de fer el projecte d’urbantizació. Tot plegat, després de mesos de diàleg i de debat entre l’equip de govern i els promotors. L’alcalde ha reconegut que no ha estat un projecte fàcil però està satisfet amb la solució que s’ha posat sobre la taula. Una solució de consens.
La urbanització Avià Centre canviarà molt la fesomia d’Avià i representarà un gran creixement del nombre d’habitants, que s’estima que augmenti en 600 o 700 persones.

Comentaris