Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El Tren del Ciment espera rebre 26.000 usuaris fins al setembre

El Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, el Tren del Ciment, que uneix la Pobla de Lillet amb el museu del Ciment de Castellar de n’Hug, inaugurarà la temporada aquest dissabte. Enguany, el servei presenta novetats destacades en relació a anys anteriors com la posada en funcionament d’un servei de restauració i d’una àrea de jocs infantils a la zona del museu. També, a diferència d’altres temporades, el tren tindrà un horari continuat des de 2/4 d’11 del matí fins a 2/4 de 8 del vespre. Aquesta ampliació de l’horari de servei fa que els responsables de Ferrocarrils de Catalunya hagin previst que aquesta temporada s’arribarà als 26.000 usuaris, un 15% més dels que hi va haver l’any passat.
El cap de la Unitat de negocis de turisme i muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Sabando, ha explicat que el Tren del Ciment té una demanda superior a la capacitat del servei i que, a dia d’avui, l’única manera d’ampliar l’oferta és ‘augmentar l’horari’. Segons Sabando, la locomotora del Tren del Ciment no pot arrossegar més vagons i, per tant, cal descartar l’opció d’incrementar el nombre de cotxes. Ferrocarrils està estudiant la possibilitat de canviar, en un futur, la locomotora.
El Tren del Ciment és un servei de 3,5 quilòmetres de recorregut que uneix la Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment, a Castellar de n’Hug. És una locomotora dièsel amb dos vagons, i amb una capacitat màxima per a 60 usuaris. El trajecte permet gaudir de llocs de gran interès, com els Jardins Artigas dissenyats per Antoni Gaudí, el Museu del Ciment Asland i un paisatge natural de gran bellesa.
A més, amb el preu del bitllet (que aquesta temporada valdrà 5 euros, un euro més que l’any anterior), es podrà visitar l’exposició permanent sobre els ferrocarrils industrials de l’Alt Llobregat.
El Tren del Ciment funcionarà cada dia durant la Setmana Santa. Després, estarà en servei els caps de setmana i festius fins al 21 de juny, data a partir de la qual el servei serà diari fins el 14 de setembre.

Comentaris