General

Finalitzen les obres per posar a punt la Ruta de les Colònies del Berguedà

La Ruta de les Colònies Industrials del Berguedà està a punt de finalitzar les obres de millora, que van començar l’any passat. Els treballs que s’han fet han anat orientats a reforçar la seguretat del recorregut i redefinir l’itinerari. L’objectiu d’aquesta intervenció és crear una ruta que sigui més atractiva turísticament i paisatgísticament, per incentivar el turisme cultural i actiu de la comarca.
La Ruta de les Colònies és un itinerari, per fer a peu o amb bicicleta, que comunica les divuit fàbriques i colònies tèxtils que es van construir fa més de cent anys, entre Cal Rosal (a Berga) i la Rabeia (Balsareny). Fent aquest recorregut, els visitants poden gaudir de l’esport i el patrimoni fluvial, natural i industrial que ofereix, entre Balsareny i Berga, la vall del Llobregat.
De les actuacions fetes per a la millora de la seguretat de la Ruta, en destaca la instal·lació d’una barana de fusta de 15 metres de llargada en el tram entre la Plana i l’Ametlla de Casserres. També s’han posat noves baranes a la font del Balç i al canal de Cal Metre, i s’ha millorat el camí que comunica la colònia Soldevila i la Rabeia, en un tram on hi ha un fort pendent.
Respecte a les actuacions efectuades per millorar l’atractiu turístic i paisatgístic de la Ruta, destaca la modificació del traçat que porta del Guixaró fins a Cal Prat. Una altra millora important és entre Cal Vidal i l’Ametlla de Merola. S’ha obert un camí arran del riu, en un tram que és molt ric pel que fa a flora i fauna.
Durant aquest mes es duran a terme les darreres tasques de pintar, repintar i esborrar les marques que senyalitzen la ruta.
El conjunt de millores es podran estrenar el 18 de maig en el marc de la XI Caminada-Pedalada de la Ruta de les Colònies, aviat es podran fer les inscripcions. Les obres s’han fet amb les ajudes de la Diputació de Barcelona i dels plans d’ocupació d’arranjament de camins del Consell Comarcal del Berguedà.

Comentaris