Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La Generalitat inverteix, durant el 2007, 173.000 euros per a projectes comercials del Berguedà

La Generalitat ha obert una nova convocatòria d’incentius per a les associacions de comerciants i botiguers del Berguedà. La presentació l’ha fet a Berga Josep Maria Palau, director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del departament d’Innovació, Universitats i Empresa, que ha destacat que es tracta d’un pla per aproximar al màxim el suport del Govern català al teixit associatiu i comercial del Berguedà. Es contemplen diferents programes, per exemple ‘comerç i ciutat’, que té com a objectiu desenvolupar projectes comercials en zones urbanes; ‘centres i eixos comercials urbans’, que impulsa projectes de creació d’un centre o eix comercial urbà on les activitats econòmiques i empresarials d’un espai delimitat es posen d’acord per invertir de manera col·lectiva; ‘dinamització en mercats municipals’, que pretén consolidar i impulsar una oferta de qualitat en els mercats municipals. També hi ha programes per millorar i condicionar els espais comercials, els mercats, incentius en l’àmbit firal, i el programa ‘singularització’, que té com a objectiu impulsar actuacions comercials a municipis de menys de 5.000 habitants.
Programes diversos dirigits als comerciants, els quals poden demanar ajuts per fer millores als seus establiments, i entre d’altres, per elaborar pàgines web.
L’any passat, es van invertir 173.000 euros al Berguedà en polítiques de suport al comerç. Es van fer projectes de dinamització del comerç urbà i de mercats municipals; i també es va ajudar econòmicament a 18 comerciants per a projectes de modernització i reforma de l’establiment i per posar en marxa pàgines web, és a dir per incorporar noves tecnologies.
Ara, s’ha obert la convocatòria per al 2008, i els interessats poden fer arribar la seva sol·licitud abans del 15 d’abril, o bé per mitjà de Bergacomercial (en el cas dels associats de Berga), o bé als serveis territorials a la Catalunya central del departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, al web catalunyacentral.diue@gencat.cat
Amb la subvenció que l’any passat Bergacomercial va rebre va posar en funcionament la web de l’associació de comerciants, una pàgina web interactiva pels clients i pels socis. I aquest any es demanen ajuts per a noves campanyes en què ja treballa Bergacomercial, com ara obsequiar als clients amb targetes de mitja hora d’aparcament gratuït a les zones blaves de Berga.

Comentaris