40 anys de la coral d

Bagà, Esports

Luis Alberto Hernando i Núria Picas guanyen l’Ultra Pirineu

Luis Alberto Hernando i Núria Picas guanyen l’Ultra Pirineu

Luis Alberto Hernando i Núria Picas s’han proclamat vencedors de l’Ultra Pirineu disputada aquest cap de setmana a Bagà, al Parc Natural del Cadí-Moixeró i vorejant el Pedraforca. Una prova de 103 quilòmetres i 6.324 metres de desnivell positiu.
Hernando va dominar la prova de principi a fi i va aconseguir una victòria incontestable, traient-li més d’una hora d’avantatge al segon classificat, que va ser Francesc Solé. Hernando va creuar la línia d’arribada amb un temps d’11 hores, 15 minuts i 14 segons, Solé ho va fer amb una marca de 12 hores, 18 minuts i 16 segons, mentre que Jessed Hernández va completar el podi amb un temps de 12 hores, 33 minuts i 13 segons. La manresana resident a Berga, Núria Picas, no només va guanyar en categoria femenina sinó que va estar apunt de fer història pujant al podi de la general. La corredora va creuar la línia d’arribada en 4a posició amb un temps de 12 hores 39 minuts i 2 segons i, per tant, poc més de 5 minuts del tercer classificat. Picas va guanyar la prova per quarta vegada i va pujar al primer lloc del podi després de mostrar una senyera amb el lema ‘Els catalans volem votar el 9N’. Raquel Rivero i Ángels Llobera van completar el podi femení en creuar la línia d’arribada 3 hores i 3 hores i mitja després que Picas, respectivament.

Per altra banda, el jove berguedà de 20 anys, Ivan Camps, va creuar la línia d’arribada en 11a posició després de 13 hores, 7 minuts i 54 segons de cursa, convertint-se així en el 1r classificat de l’Ultra en categoria sub-21.

MARATÓ PIRINEU

De manera paral·lela a l’Ultra Trail Pirineu, es va disputar la Marató de Muntanya, de 42km i 2.658 metres de desnivell. El guanyador de la prova va ser el corredor d’Avià Dani Tristany, amb un temps de 4 hores, 10 minuts i 49 segons. El basc Jokin Lizeaga va arribar segon, a 6 minuts i 35 segons, i Diego Arroyo va completar el podi en creuar la línia d’arribada 20 minuts i 10 segons més tard que Tristany. En categoria femenina, la també berguedana d’Olvan Rosa Valls va imposar-se amb un temps de 5 hores 8 minuts i 12 segons. Tina Bes va ser segona, a 13 minuts i 4 segons de Valls, mentre que Laia Ratera va fer 3a, a 43 minuts i 27 segons de la guanyadora.

Estic amb tu

NIT PIRINEU

D’altra banda, divendres va disputar-se la Nit Pirineu, una vertical de 850 metres de desnivell positiu que va acabar amb la victòria de l’andorrà Xavier Teixidó, seguit de Jan Margarit i de Jaume Cornellà. En categoria femenina, la guanyadora va ser la berguedana Alba Xandri, mentre que Àngela Castelló i Carola Vila van completar el podi.

Marató Pirineu Nit Pirineu Núria Picas Ultra Pirineu

Comentaris