Berga diu adéu als franciscans

El convent de Sant Francesc de Berga es quedarà ben aviat sense frares. Els dos franciscans que hi queden, el Pare Costa i el Pare Casafont, marxen de la capital del Berguedà el proper 30 de novembre. La seva nova destinació serà Sabadell.

Amb la marxa dels franciscans, Berga perd una institució amb prop de 800 anys d’història a la ciutat. Fins ara, tot i que amb pocs frares, s’ha anat mantenint Sant Francesc, però la situació ha acabat sent insostenible. No hi noves vocacions i els frares són cada vegada menys, amb la qual cosa l’ordre no pot mantenir tants convents oberts, i més tenint en compte que a Sant Francesc de Berga ja no s’imparteixen les classes de formació professional de l’Escola Xarxa, que també era una font d’ingressos.

Busquen sortida per a l’emblemàtic complex de Sant Francesc

Els frares diuen adéu a la ciutat. I en queda un històric i emblemàtic edifici. Un complex que Berga no vol perdre. De fet, segons ha pogut saber Ràdio Berga i AquíBerguedà.cat, els franciscans estan buscant sortides per a Sant Francesc. No volen que es perdi i s’està treballant per donar-li un nou ús. El convent, l’església, el claustre… en total 1.500 metres quadrats d’un complex que no interessa que quedi tancat. Fonts consultades per aquest mitjà han confirmat que s’està movent fitxa per trobar una alternativa i evitar el tancament definitiu de Sant Francesc. De moment no s’ha avançat quina pot ser la sortida però hi podria haver notícies en les properes setmanes perquè les sensacions són bones i tot indica que es podrà garantir la continuïtat de Sant Francesc.

Festa de comiat

A finals d’aquest mes es tancarà una porta però se’n podrà obrir una altra. Aquest és el repte. De moment, el diumenge 30 de novembre es farà una festa de comiat dels franciscans, a les 12 del migdia. Hi haurà missa a Sant Francesc presidida pel bisbe de Solsona, Xavier Novell, i amb l’assistència de frares franciscans, així com també del Pare Gendrau, que és el Pare Provincial.