Òmnium al Berguedà crea un concurs escolar per promoure el coneixement de la història de Catalunya entre els més petits

Òmnium Cultural del Berguedà presentarà, aquest dimecres a les 6 de la tarda, un nou concurs escolar que té per objectiu promoure la història de Catalunya entre els infants de la comarca. La presentació del que serà el certamen es farà avui al Casal d’Europa i aquest es convocarà ja de cara el curs 2015 – 2016.

Així mateix, l’acte d’aquest dimecres, previ a la Diada de Sant Jordi, oferirà la possibilitat de veure una exposició actualitzada sobre la història de Catalunya. I també es presentarà una auca sobre el passat català i se’n regalarà un exemple. Aquesta està inspirada en el monument del nucli urbà de Berga que fa referència a la història del país. Es tracta d’una obra gràfica de Joan Vilamala i Xavier Gassó, que a Berga presentaran Toni Vilà i Antònia Molera.

Una auca és un tipus de document artístic propi de la cultura catalana, que sempre tracta d’algun tema específic explicat com una història: tradicionalment consisteix en 48 imatges encasellades en vinyetes, cada una de les quals va acompanyada per dos versos al peu de cada vinyeta fent un rodolí.

En l’activitat d’aquesta tarda, s’acollirà, a més, una exposició de Goigs de Sant Jordi, que va a càrrec de Josep Ureña; i s’acabarà amb un recital de piano que oferirà Trini Mujal.

L’acte al complet tindrà lloc a la sala d’actes del Casal d’Europa del Berguedà, al Pavelló de Suècia, i tothom hi és convidat, tal i com ha fet saber el president d’Òmnium Cultural del Berguedà, Jaume Farguell.