CiU exhibeix múscul comarcal a Berga com a força “amarada de Catalunya” i Rull hi diu que les llistes fantasma són “un frau”

El secretari d’organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha estat aquest dimarts al vespre a Berga; per presentar els 25 alcaldables de la federació a la comarca. Una formació que ha destacat que es troba “amarada de Catalunya i de cadascun dels seus municipis”. Rull ha assegurat que tots 25 són “homes i dones compromesos a treballar pels seus pobles i per oferir serveis a la seva gent”. I ha destacat que CiU no utilitza marques blanques perquè els seus candidats porten amb “orgull” les sigles i, sobretot, ha dit que són “de veritat”; en referència a les llistes fantasma del PP, i a diversos llocs del territori català també del PSC, que Rull ha considerat “un frau a la democràcia i a la ciutadania” que, a més, “costarà als contribuents 1,2 milions d’euros, que són els diners de subvencions públiques que percebran els partits pel sol fet de presentar-se, encara que sigui amb gent que no ha xafat mai el territori”.

DSCF4748Josep Rull, a més, ha reafirmat a Berga el “compromís nacional” de CiU amb el procés català. “Seny és prendre la decisió més raonada en cada moment”, ha afirmat. “El progrés del país és el que tenim a tocar”, ha afegit a més.

En l’acte, Rull ha aprofitat per agrair “la feina feta” a Juli Gendrau, Montserrat Ribera, Sergi Roca o Ferran Civil, que no es tornen a presentar com a caps de llista als respectius municipis; Berga, Guardiola de Berguedà, Bagà i Cercs.

La integració tarifària, la millora de la C-16, el foment del turisme, l’impuls a la formació professional o la gestió forestal han estat, precisament, les apostes locals concretes que l’actual alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha remarcat al respecte del treball de Convergència i Unió (CiU) als ajuntaments de la comarca i al Consell Comarcal en els darrers quatre anys.
Segons Gendrau, una tasca realitzada en conjunció amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que ha portat a terme tot de projectes de futur al Berguedà en un moment econòmic “gens” fàcil per a les administracions. Juli Gendrau ha fet aquest discurs en la presentació comarcal dels 25 alcaldables de CiU a la comarca, en aquest acte conjunt al pavelló de Suècia de Berga, i amb la vista posada a les eleccions del 24 de maig.

DSCF4742Un acte en què ha escenificat el relleu a Antoni Biarnés quan, finalment, li ha cedit la paraula i el lloc davant del micròfon. Biarnés ha promès quatre anys “d’implicació plena” en què ha assegurat que tots els alcaldables assumiran “treball i nous reptes” amb renovació i veterania; i amb prioritats com el desenvolupament econòmic, la cohesió social i el benestar de les persones.

25 alcaldables a tota la comarca

DSCF4712L’objectiu de Convergència i Unió a les eleccions és aconseguir el màxim d’alcaldes de la federació al Berguedà, després del 24 de maig. Els seus 25 caps de cartell són Llorenç Altozano (Avià); Pep Llamas (Bagà); Antoni Biarnés (Berga); Jordi Selga (Casserres); Pere Raja (Castell de l’Areny); Salvador Juncà (Castellar de n’Hug); Adrià Soler (Castellar del Riu); Jesús Calderer (Cercs); Antonio Garcia (Fígols); David Font (Gironella); Joan Tor (Gisclareny); Lluís Campmajor (Gósol); Josep Lara (Guardiola de Berguedà); Vicenç Linares (La Pobla de Lillet); Antoni Franch (La Quar); Anna Maria Serra (L’Espunyola); Josep Vilar (Montclar); Maria Teresa Marmi (Montmajor); Martí Orriols (Olvan); Antoni Clement (Puig-reig); Ismael Calvo (Saldes); Josep Costa (Santa Maria de Merlès); Lluís Cadena (Vallcebre); Pere Farré (Vilada); i Isabel Serra (Viver i Serrateix).

FOTOS: Acte de presentació conjunt de les llistes de CiU al Berguedà. AUTORA: Pilar Màrquez

X