First Stop

Berga, Societat

Berga acull el Mercat de vi i formatge, i la Fira d’antiguitats, artesania i col·leccionisme

Aquest dissabte, la plaça dels Països Catalans de Berga s’omplirà d’aromes i sabors de vins i de formatges. Serà l’escenari del Mercat de vi i formatge, amb vins de diferents DO catalanes i tota mena de formatges d’elaboració artesana.

El Mercat de vi i formatge té una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que compta amb plafons explicatius del procés d’elaboració del vi i del formatge, i jocs educatius de fusta per a la mainada. A més, darrera de cada parada s’hi troben persones expertes en la seva matèria, que donaran tastos i assessoraran els visitants sobre els seus productes.

Els vins que hi podrem trobar són de la DO Empordà, DO Penedès, DO Alella, i DO Pla de Bages, a més de vins generosos en bóta. També hi haurà vins de taula de Calonge i les ratafies d’Esparraguera.

Pel que fa als formatges, hi participaran la Formatgeria Cal Maties de Moià amb els seus formatges de llet de búfala, cabra, ovella i vaca; la Formatgeria Roura Soler, de Sant Pau de Segúries, amb els seus formatges de la Vall de Camprodon; la Formatgeria Artefor, de Vilassar de Dalt, amb formatges rentats amb aigua de mar; la Formatgeria Mas Queseros, amb els seus variats formatges bio; i la Formatgeria Quitèria, d’Almacelles, amb formatges de llet de cabres catalanes. També hi haurà formatges de llet de cabra de Canàries, i els iogurts i flams de mató de Masia Fontirons, de l’Espunyola.

Masia Fontirons no serà l’únic productor local que participarà al Mercat sinó que també hi haurà Girasol garrapinyades. Altres productes que completaran l’oferta gastronòmica del Mercat seran embotits, dolços i confiteria, pa d’espècies, pa i coques, productes amb nous, empanades argentines, salses i melmelades.

I a tocar d’aquest espai, al carrer del Roser, s’hi celebrarà la Fira d’Antiguitats, Artesania i Col·leccionisme, amb nombroses parades. Serà també  aquest dissabte 21 de novembre.

antiguitats Artesania col·leccionisme Fira formatges mercat de vi i formatge vins

Estic amb tu

Comentaris