Una ventada fa caure els gegants de l’Ametlla de Merola i els provoca danys importants

Els gegants de l’Ametlla de Merola necessiten una intervenció d’urgència. Han patit destrosses importants a conseqüència del cop que van rebre després que una forta ventada els fes caure a terra. Els fets van passar el dissabte 9 d’abril quan estaven plantats a la plaça de l’Església de l’Ametlla de Merola en motiu de les jornades lúdicoesportives organitzades per Logos Berguedà.

gegant-ametllamans-gegants-AmetllaEl vent els va fer caure i en van sortir malparats, principalment el gegant, el Mateu. Se li va trencar un braç, també una mà, se li va enfonsar la cara, i li va quedar un ull ben xafat, amb la qual cosa se li ha de pintar tota la cara de nou.

La geganta, la Maria, no va rebre tant però també se li va trencar una mà i se li va foradar i pelar part del cap, el serrell concretament.

La restauració dels dos gegants tindrà un cost d’uns 2.000 euros, quantitat que la colla gegantera de l’Ametlla no pot assumir, segons ha explicat el cap de colla a Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà, Aleix Gubianes. Per això han iniciat la campanya ‘Objectiu 2000’, per recaptar fons per pagar la reparació.

Activitats per recaptar fons, ‘Objectiu 2000’

S’han programat actes per aquest proper cap de setmana. Dissabte, 23 d’abril, dia de Sant Jordi, es farà un dinar popular a les 2 del migdia a la plaça de l’Església de l’Ametlla de Merola, que oferirà desinteressadament el restaurant de la colònia Logos Berguedà. El dinar costarà 10 euros pels adults i 5 euros per als menors de 12 anys. Per assistir a l’àpat cal apuntar-se abans d’aquest dijous 21 d’abril a gegants@ametllademerola.cat o trucant al 699049947.

L’endemà, diumenge 24 d’abril, tothom qui ho vulgui podrà col·laborar fent pastissos, galetes i altres dolços, i posteriorment es vendran. Per apuntar-se: 636848483.

I durant tot el cap de setmana es podran comprar tires de números per participar al sorteig d’un lot de llibres, cd’s i ‘cassettes’, valorat en 50 euros. També es pot col·laborar amb la colla gegantera de l’Ametlla de Merola per mitjà del número de compte ES1900811874550001028603.

Els diners que es recaptin en aquesta campanya serviran per afrontar el cost de la reparació dels gegants, que són ja al Taller Casserres, de Solsona. És la reparació més important en el quart de segle d’història dels gegants de l’Ametlla de Merola, ja que “en 25 anys només ens havia caigut un cop la geganta, mentre ballava”, ha comentat el cap de colla, Aleix Gubianes.

És previst que estiguin arreglats i puguin tornar a lluir a mitjans de maig. I dies després, el dissabte 11 de juny, seran els amfitrions a la trobada de gegants de l’Ametlla de Merola.

I mentre els gegants de l’Ametlla, el Mateu i la Maria de Merola, són al taller, els geganters no deixen de participar a les trobades que tenien previstes. “Tenim recursos”, ha dit Aleix Guabianes. El cap de setmana passat van ser a Santa Maria d’Oló i van portar-hi el gegantó que van estrenar l’any passat (que és la imatge d’un cascavell), i el Sol, un gegant que fins ara no havia sortit mai de l’Ametlla de Merola: “és un gegant que van fer la gent de l’Ametlla el 1981, i per primer cop a la història va sortir de la colònia. Van fer el Sol i una Mulassa que aquesta no la traiem perquè es necessita molta gent per portar-la”, ha explicat Gubianes.

 

FOTO: El Mateu i la Maria de Merola, a primer terme, al taller Casserres, de Solsona, on seran reparats / AUTOR: Colla Gegantera de l’Ametlla 

X